Sirup z bazy čiernej

tedko - bez fotkytedko, 1. septembra 2010

je to veľmi zdravé a tento rok ho už pripravujem druhý krát a recept mám od starenky .

1 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 kg
0,80 kg




Postup

  1. 1

    umyté plody odtrháme a na miernom ohni povaríme 10-15 min.,v malom množstve vody asi 2dcl.Prepasírovať,pridať cukor a variť 10-15min.Pridáme konzervačný prípravok a dáme do umytých fliaš.

Diskusia k receptu

tedko
nie,netreba to sterilizovať .Treba hneď uzavrieť flaše a nechať
vychladnúť.
1andy
Bazovy sirup som varila aj ja.Bazu som otrhala dala som do vody s kyselinou citronovou macat 24 hodin potom som to zliala vytlacila vsetku vzacnu stavu pridala som cukor trosku citronovej aromi a povarila som 15 min. Tento sirup davam kazde rano mojej malej dcere ktora nema v poriadku imunitu a kedze tento sirup posoby ako silny antioksidant tak ocakavam zazraky.
franki981
pre 1ANDY NA IMUNITU JE VYBORNY CAJ Z LAPACHO MOJA RODINA HO PIJE UZ 7ROKOU OD A PLUS AJ VSETKY KMARATKY MOJEJ MAMINI,,JE TO CAJ AJ PRE DETI AJ PRE STARYCH LUDI CO MAJU UZ VSETKY CHOROBI JE TO RASTLINA CO SI NAJDE PROBLEM V TELE A LIECIHO,,,VYSKUSAJTE ODPORUCAM MAAM S NIM 12ROCNU PRAX OPORUCVAL SOM HO VIAC NEZ 600LUDOM A NIKDO SA ESTE NESTAZOVAL,,VSETCI MI LEN DAKUJU,,,VOLA SA LAPACHO A KUPIT SA DA AJ V HONBACH,,,ALEBO V CAJOVNI V NITRE,,,,
1x jozka2
maska3
prosím vás aký konzervačný prípravok dávate a koľko na 1l šťavy ? Chcem to urobiť tento rok pre 3. ročného vnuka a nechcem tam dať veľa umelých látok , preto sa mi tento recept páči. Ďakujem
tedko
V obchode som kúpila taký sáčok volá sa to konzervovanie,podľa
mňa som to tam ani nemusela dávať lebo u nás sa to rýchlo
spotrebovalo,treba si aj dávať pozor na vysoký tlak lebo baza
zvyšuje tlak.
evasik
Pre dospelých odporúčam do pripravenej šťavy (z bobúľ) pridať ešte vanilkový cukor, kávu a rum. Je to vynikajúci liečivý likér posilňujúci imunitu!
Používam po čajových lyžičkách od jesene do jari a neviem čo je to viróza alebo prechladnutie či chrípka. Je to skrátka malý zázrak. Odporúčam. Pre deti vynechajte rum.Konzervačný prípravok netreba.
evasik
Šťavu dostať aj hotovú , ale pozor na zloženie.
"Zloženie: voda, fruktóza, med, vitamín C, bylinné extrakty (Sambucus nigra), kyselina jablčná, sorban draselný." Lepšie je pripraviť si sirup doma.
1x katko
marianka74
výborný recept, sirup má len jednu chybičku - strašne rýchlo sa míňa :-)
evasik
Baza už dozrieva... pripravujem si likér na celú zimu. Viroza nemá šancu....
jozka2
evasik,chcem sa ta opytat beries ten bazovy sirup po 1 kl 3x denne?pred jedlom,alebo po jedle.To by ma zaujimalo,pokial sa berie ako medicina na prevenciu asi by sa mala brat podla urcitych pravidiel k tomu urcenych.Vdaka
jozka2
1andy,davas dcerke iba rano pred,alebo po jedle a kolko minut,ten cas ma urcitu zavislost na ucinku drogy.Zaujimalo by ma to ,vdaka.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia