Sicílske špagety

Autor receptu: ferno

Suroviny

Postup

  1. okruhlu formu potrieme olejom,pokryjeme papierom na pečenie a zas potrieme olejom.baklažany pokrajame na platky a na troche oleja ich opečieme z oboch stran. v hrnci za staleho miešania opečieme maso s cibulou a cesnakom do hneda.pridame paradajkovy pretlak,paradajky,worcester,bylinky,sol a korenie a dusime na slabom ohni 10min.vmiešame olivy a papriku a dusime dalších 10 min.
  2. do hrnca dame zovriet vodu.vložíme špageti s 1 lyžicou olivoveho oleja a varíme domakka. scedime,pridame do misy a vmiešame masovu zmes a syr.
  3. dno a boky formy vyložíme platkami baklažanu.na ne uložíme cestoviny a zakryjeme zbytkom baklažanu. pečieme 40 min v rure pri 200C