Sicílske špagety

ferno - fotkaferno, 11. novembra 2012
Sicílske špagety
Foto: ferno

Suroviny

150 ml
2
350 g
1 nakrájaná
2 strúčiky roztlačený
400 g
1 lyžička
1 lyžička
175 g
60 g
1 červená, zelená alebo žltá
115 g alebo iny syr
2 lyžice




Postup

  1. 1

    okruhlu formu potrieme olejom,pokryjeme papierom na pečenie a zas potrieme olejom.baklažany pokrajame na platky a na troche oleja ich opečieme z oboch stran. v hrnci za staleho miešania opečieme maso s cibulou a cesnakom do hneda.pridame paradajkovy pretlak,paradajky,worcester,bylinky,sol a korenie a dusime na slabom ohni 10min.vmiešame olivy a papriku a dusime dalších 10 min.

  2. 2

    do hrnca dame zovriet vodu.vložíme špageti s 1 lyžicou olivoveho oleja a varíme domakka. scedime,pridame do misy a vmiešame masovu zmes a syr.

  3. 3

    dno a boky formy vyložíme platkami baklažanu.na ne uložíme cestoviny a zakryjeme zbytkom baklažanu. pečieme 40 min v rure pri 200C

Diskusia k receptu

pivonka
No, to musí byť dobrota! Všetko, čo tam je, ľúbim. Včera som mala baklažán, ale toto si naskore urobím. Ďakujem za recept.
tiginko
parádny recept, suroviny a chute mi vyhovujú, určite vyskúšam
ferno
tak sa to volalao origos v recepte.tak im verim.recept nie jez mojej hlavy,ale chuti to velmi dobre.takze doporucujem :-D




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia