Semmelknödel so šampiňónovou omáčkou

maja2606 - bez fotkymaja2606, 3. augusta 2015
Semmelknödel so šampiňónovou omáčkou
Foto: maja2606

Skvely jednoduchy obed. A ospravedlnujem sa, ze je text bez mäkcenov a dlznov, mam nemecku klavesnicu.

45 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

500 g
100 g (alebo olej)
1 ks
3 PL
6 ks
500 ml
3 PL
Na omáčku:
 na menšie kúsky nakrájané
250 ml na šľahanie
 na podliatie
1/2 ks




Postup

  1. 1

    Takze recept na Semmelknödel (knedle): Cibulu si nakrajame na male kusky a oprazime na masle. Nechame vychladnut. Vyslahame si vajcia, k nim pridame mlieko, za malu lyzicku soli (mozno aj viac podla chuti), a zemlove kocky. Mozme pridat aj petrzlenovu vnat. Nakoniec pridame cibulu s maslom. Cesto rukami dobre vymiesime. Nechame trochu odstat a potom tvarujeme rovnako velke gulky (najlepsie s trochu mokrymi rukami). Do velkeho hrnca dame varit vodu, osolime, a ked zovrie pridavame knedle. Nechame varit asi 15 minut. Voda by sa mala varit len tak zlahka, aby sa knedliky nerozpadli. Z tohto mnozstva mi vyslo asi 18 knedliciek. K obedu zjeme menej, takze ostatne jednoducho zabalim a dam zamrazit :) ( tie nevarim, zabalim ich do folie a k dalsiemu obedu ich jednoducho vytiahnem a uvarim)

  2. 2

    Na omacku si nakrajame znova cibulu a osmazime na oleji. Pridame aj sampiony. Ked su mäkke, zalejem asi 250 ml polievkovym vyvarom a potom smotanou. Zahustim jednou lyzickou muky zmiesanej v troche mlieku a necham zovriet. Dochutim trochu solou a korenim. Podavame s knedlikmi, mne a priatelovi velmi chuti, mnam :)

Diskusia k receptu

dogagador
Urcite je to dobre, skus baby portabela tak, ze nedolejes nic, kyslu smotanu vymiesas s lyzickou hladkej muky, potom pridas cervenu papriku, sol a mozes aj trocha korenia. Toto vlejes na huby na cibulke, premiesas a mas dalsiu hubovu rozpravku.
slappo
ake omluvanie bez mäkcenov alebo dlznov td.
predsa ludia nie su uplne hlupy,tak len pokracuj..........




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia