Seitan v hubovo-zeleninovej omáčke (fotorecept)
Autor receptu: elixir
K jedlu pasuje ryža, prípadne cestoviny.
2 porcie |
10 minút príprava |
20 minút tepelná úprava |
Postup
- Huby sme si vopred namočili vo vode. Prichystáme suroviny. Cibuľu, cesnak nakrájame na drobno, mrkvu a seitan na pásiky, ružičkový kel na štvrťky.
- Na širokú panvicu dáme olej, cibuľu, cesnak a seitan oprážame, kým seitan zhnedne.
- Potom prilejeme vývar, vodu aj s hubami, pridáme mrkvu a ružičkový kel, korenia, soľ a feferónovú pastu. Premiešame, prikryjeme a na slabšom plameni dusíme 10 minút.
- Na záver odložíme pokrievku, prilejeme smotanu, premiešame, opäť zosilnieme plameň a omáčku trošku zredukujeme.
- Podávame napríklad s ryžou, posypané petržlenovou vňaťou. Jedlo je hrejivej chuti, mierne pikantné; prílohu som pre osvieženie vybrala sladko-kyselkavú (ananás, biele hrozno, čučoriedky a špičku čajovej lyžičky jahodového džemu).