Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom

Vladimír Greguška
šéfkuchár hotela Mních v Bobrovci, 31. októbra 2011
Sardelová kuracinka s petržlenovým dipom
Foto: Pravda - Robert Hüttner
4
porcie
20-25 minút
príprava
8-10 minút
tepelná úprava

Suroviny

600 g
150 g
40 g
100 g
50 g
2 ks
1 PL
 štipka
150 g
50 ml
 na vyprážanie
4 ks
50 g
1 ks, malá




Postup

  1. 1

    Príprava marinády: tatársku omáčku, pretlačený cesnak, 40 g sardely na drobno nakrájame. Všetko spolu premiešame.

  2. 2

    Osolené na plátky nakrájané kuracie prsia dáme do marinády. Potom ich vyberieme a obalíme v hladkej múke. Na rozohriatom oleji restujeme marinované kuracie prsia z obidvoch strán a dáme zapiecť do vopred rozohriatej rúry na 170 stupňov. Pečieme asi 8 minút.

  3. 3

    Príprava petržlenového dipu: petržlenovú vňať odstonkujeme, pridáme zvyšné sardely, kapary a nadrobno nakrájanú uhorku, olivový olej, korenie, horčicu, cibuľu a všetko spolu dobre rozmixujeme. Bagetky rozrežeme po dĺžke na polovice a opečieme na olivovom oleji do zlatista.

  4. 4

    Jedlo podávame s petržlenovým dipom a opekanými bagetkami.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia