Šamrole

martin2002 - fotkamartin2002, 30. apríla 2017

Jednoduchý recept, síce trochu piplačka, ale dá sa. Skôr je horšie to, odlepiť sa od toho. Je to ako droga:))

16
porcií
45 minút
príprava
15 minút
na 190 °C

Suroviny

400 g
1 ks
na vymastenie
3 ks
200 g
kvapka
na posypanie




Postup

  1. 1

    Lístkové cesto si rozvaľkáme na hrúbku 3 mm. Pokrájame na pásiky dlhé asi od oka 30 cm. Pásiky navinieme na kovové ruličky, ktoré potrite olejom. Natočené potrieme rozšľahaným vajíčkom spolu s trochou oleja.

    Šamrole - obrázok 1
  2. 2

    Dáme piecť na 190 - 200 °C asi 10 - 15 min. Po upečení vyberieme. A hneď ešte ZA HORÚCA!!!!, uvoľníme od ruličiek. Necháme vychladnúť.

    Šamrole - obrázok 2
  3. 3

    Pripravíme si nad parou plnku a to tak, že do vodného kúpeľa dáme bielky, práškový cukor a šľaháme do zhustnutia, až kým nie je zmes lesklá a poriadne tuhá. Ochutíme citrón. šťavou. Vychladnuté šamrole plníme cez vrecúško na zdobenie plnkou.

    Šamrole - obrázok 3
  4. 4

    Tak a hotové šamróle už len pocukrovať, nechať v chladničke asi hodinu stuhnúť a ide sa na vec. Dobrú chuť.:)), len pre info: odporúčam urobiť 2 - 3 násob. dávku, pretože dlho nevydržia. U nás už na druhý deň doobeda neboli:D.

    Šamrole - obrázok 4

Diskusia k receptu

luwinka
Pekne sa ti vydarili Martinko, šamrole mám rada.
martin2002
@Luwinka (30.4.2017 21:13)
Dakujem, tak snad, ak ich budete niekedy robit podla tohto receptu tak sa vám podaria.:D
siisa
Máš ich veľmi pekné. Ako malá som ich mala strašne rada. Teraz som presedlala na čokoládu :D
evanaaa
Ja len potvrdzujem, čo som aj predtým hovorila (písala) Martinko, že si šikovný a sa nestratíš, krásne šamrolky si spravil, ale ako vidno, máš aj pekné fotopostupy a ani gramatika ti nie je cudzia:), to všetko sa ráta.
tothka
Trubičky sú aj u nás veľmi obľúbené. Nezvyknem formičky natierať olejom. je však potrebné dať si pozor na to, aby si pri potieraní vajíčkom nenatrel aj okraj trubičky a cesta, potom sa zle zvliekajú. Máš ich skutočne na jednotku a nečudujem sa, že sa tak rýchlo minuli.
garanco
Nepohnevala by som sa, keby ich zopár bolo aj na našom stole, mám ich veľmi rada! Trubičky ( názov "šamrole " nepoznám), sa Ti vydarili krásne:-)) !
gordonko
super , škoda ,že som mimo Nitry , pomohol by som vám ich ......
kristof66
Zabudol som pri akej teplote piecť, tak som nakukol do Tvojho receptu. Pekné ich máš. A podobne ako @tothka - tiež plechové trubičky nenatieram olejom.
@garanco "šamrole" je priamo z nemčiny "schaumrollen" = penové rolky.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia