Rýchly ovocný koláč

Rýchly ovocný koláč
Foto: vlasatka
vlasatkaVlasatka, recept pridal: 10. júna 2012 19:20Ďalšie jeho recepty

ponúkam Vám recept na rýchly koláč. Môže sa pripraviť z hocijakého ovocia, ja som teraz robila jablkový, ale super je aj slivky+ tvaroh. Kto má čo rád.

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

Do misy dáme postupne suroviny ako sú uvedené. Ja zmiešam múku+ cukor+ PDP. Pridala som olej / v rámci zdravej výživy som teraz použila olivový/, mlieko a vajcia. Zamiešať vareškou a pridať kyslú smotanu. Cesto je troška hustejšie. Vyliať na menší plech. Na plech dávam papier na pečenie. Na cesto dajte ovocie a posypte posýpkou. Piecť asi pol hodinku na 175 stupňov C. Koláč je skoro ako kysnutý, cesto je nadýchané, lahodné.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • 3sandra3, 10. júna 2012 o 19:28
    môže byť dobrý,, taký vláčny


  • paveva, 10. júna 2012 o 20:56
    zajtra ho hned vyskúšam


  • malusa, 10. júna 2012 o 21:45
    Miesto smotany pouzivam aj jogurt,alebo kysle mlieko,jednoduchy a lahodny,doporucuji vyskusat!


  • tiziana, 10. júna 2012 o 22:10
    @vlasatka akú máš skúsenosť s iným ovocím, zostáva vždy navrchu koláča? lebo presne taký recept hľadám, aby som mohla dať čierne ríbezle, ktoré budú pekne ho sedieť hore na koláči :)))


  • marianne69, 11. júna 2012 o 07:27
    Takéto rýchlovečky mám ja rada,ukladám a určite bude, u nás sa vypeká...


  • medovnicek, 11. júna 2012 o 09:38
    podobný recept mám od mamky, len do pol cesta sa pridáva smotana a je ozaj výborný a vďaka tej smotane je aj dlho vláčny


  • havino, 11. júna 2012 o 10:17
    ukladám, pekný ho máš, len zahryznúť, v poslednej dobe čo pečiem, sa mi veľmi páčia cestá s pochúťkovou smotanou, sa mi zdajú také vláčnejšie


  • martamm, 11. júna 2012 o 10:54
    Jednoduchy receptik a urcite vyborny, ukladam


  • olinka12, 11. júna 2012 o 16:04
    Mám rada jednoduché pečenie a ovocie už v záhade dozrieva určite vyskúšam aj tvoj receptík. Už aj uložím aby som naň nezabudla.


  • vlasatka, 11. júna 2012 o 16:52
    Ano, je vláčny aj dlho vyd rží vďaka tej smotane. Ja dávam vždy iba tú kyslú smotanu /veď viete ako: kalórie treba strážiť/ ale určite aj s 33 % môže byť super. Ale myslím, že už som aj jogurt dávala. Cesto je také tuhšie, ovocie neklesne na spodok ako pri piškótovom ceste. Robila som z toho cesta aj mafiny, dávala som na vrch košíkov čokoládu, ale ostala všetka na vrchu cesta, vôbec sa neprepadla do vnútra. Inak v origoš recepte som mala iba 50 g cukru, ale zdal sa mi málo sladký. Pretože ak sa použije kyselšie ovocie, je to potom veľmi kyslé. Ale kľudne môžete cukor aj ubrať, ak niekto nemá rád sladké.


  • vlasatka, 11. júna 2012 o 19:37
    pre tiziana - myslím, že môžeš tento rcp. použiť aj na ríbezle, lebo skutočne neprepadne na dno cesta, pekne drží na vrchu.


  • astheart, 11. júna 2012 o 21:31
    Super!


  • zuzana78, 14. júna 2012 o 18:18
    vyzera super a na tvojom je co na vrchu?a neni to moc oleja?500 ml je dost nie?


  • vlasatka, 15. júna 2012 o 11:08
    tam nie je 500 ml- teda pol litra, ale 0,5 dcl


  • vlasatka, 15. júna 2012 o 11:09
    ja som dala na vrch jablká. mala som ešte zavárané postrúhané jabľčka, tak treba minúť


  • mariaklara, 1. júla 2012 o 06:04
    Páči sa mi, určite vyskúšam.


  • slaavka, 17. júla 2012 o 15:07
    Je naozaj velmi velmi mile, ako vsetky pisete, ze si to ukladate, lebo vyzera super.
    Ja som sa ho napriklad snazila upiect. Dvakrat.
    Po polhodine na 170 stupnov nie je hotovy, po hodine na 150 (pre istotu) nie je hotovy.
    Mozete mi niekto vysvetlit, kde robim chybu, ak som dodrzala recept na 100 % presne? Kyslej smotany som dala 180 g. Kedze som netusila od coho ma zavisiet jej mnozstvo, zvolila som strednu cestu.
    A dost ma to hneva,.. Skoda takych dobrych malin.
    Ten prvy som piekla dve hodiny a potom bol samozrejme zoschnuty -_-


  • vlasatka, 22. júla 2012 o 11:56
    @slaavka mrzí ma, že sa nevydaril. ja som ho piekla x krát, nikdy sa mi nestalo žeby bol nedopečený. neviem, akú máš rúru na pečenie. ja mám 17 ročnú Moru klasika, nie teplovzdušnú, bez ventilátora. nebude to asi v tej smotane. piecť pri 150 st. C bude asi málo. mne rúra pečie dosť silno, tak zvyknem všetky koláče piecť tak, že ju vyhrejem na 200, vložím plech, stiahnem na 180 a pečiem. piškótu maximálne 25 min. včera som piekla kysnutý závin asi 45 min. chlieb 60 min. to určite musí stačiť. nebude sa ti kaziť rúra? skús ešte skontrolovať iné veci. ak ste ho skúšali niekto iný, napíšte, či sa vám vydaril, alebo nie.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Jaroslav Žídek: Teším sa, keď mi uvarí manželka
Získal 3x ocenenie Gurmán Award – kuchár roka, je majiteľom a zároveň šéfkuchárom reštaurácie Albrecht, môžete ho vidieť na obrazovke a vydal už tri kuchárske knihy – Jaroslav Žídek.

Jablková pita
Syn sa chystal striekať chardonnay v hone Ingle. Musel som sa poponáhľať. V strede hektárovej vinice pri kamenici rastie statná letná jabloň. Má veľké tvrdé plody s ružovými škvrnkami.

Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 30/2014: Rajčinová kuchárka Rajčinová kuchárka
Časopis Varecha v piatok 25. júla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist