Rýchly ovocný koláč (zároveň veľmi jednoduchý)

Rýchly ovocný koláč (zároveň veľmi jednoduchý)
amazonka29Amazonka29, recept pridal: 13. októbra 2010 20:14Ďalšie jeho recepty

..daľší z receptov,ktorý si rozhodne zamilujete tak ako ja.Jeho čaro tkvie v tom,že je jednoduchý,rýchly,vláčny a hlavne-ma úžasnú vlastnosť,ktorú ocení rozhodne každý,zašpiníte pri ňom minimum riadu :o)

Suroviny

40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Vo väščej miske si zmiešame múku s PDP, pridáme cukor (ja osobne pridávam viac ako je napýsané v recepte,nakoľko môj drahý má rad sladšie a uznajte kočky,čo by sme pre tých našich milovaných neurobily :o) ) +vajíčka, mlieko, olej a vymiešame hladkú kašičku. Cesto nemá byť husté. Podľa potreby môžte ked tak pridať mieko.

2

Na vymastený a vysypaný plech vylejeme vymiešané cesto.

3

Tvaroh si zmiešame s cukrom, ak je hustý, zriedime si to mliekom a kladieme kôpky na cesto. (ja si ho vždy kúštik zriedim s mliekom a veľkou lyžicou halabala robím tzv. kôpky-vôbec z toho nemajte strach,aj tak sa to pri pečení zvykne rozliať-záleží od druhu tvarohu,no na konečnej skvelej chuti koláča to nič nemení)

4

Potom poukladáme ovocie samozrejme podľa vášho výberu a chuti a šup s ním do trúby na 180 stupňov približne na 40 minút. Ja si vždy nastavím stopky na 40 minút a ked zazvonia,idem koláčik skontrolovať-doteraz ten čas úplne stačil. Koláčik je vláčny a výhodou je, že si môžte meniť ovocie a vždy to má inú,no zároveň rovnako skvelú chuť. Teraz som použila jahodový kompot, no odskúšané už mám aj čerstvé ríbezle,sliviky. Vrch môžte posypať cukrom. (čo sa týka načervenalej farby koláča,urobila to šťava z kompotu,ktorú som využila tak,že som časť mlieka-nahradila komp. šťavou a takto nádherne sa mi to zafarbilo)



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • palokuchki, 14. októbra 2010 o 04:49
    S tvarohom a ovocim, to moze byt velmi dobre. Vyskusam.


  • rona1, 14. októbra 2010 o 07:41
    tento koláč je super, pečiem ho aj ja, niekedy bez ovocia, ale chutííí...


  • tifanny, 14. októbra 2010 o 08:13
    Ten koláč je fakt jednoduchý, skúsim ho spraviť z múky pre celiatikov, hádam sa podarí a bude rovnako chutný. Ukladám. :-)


  • elisticka, 14. októbra 2010 o 08:17
    vyzera super a rychly naozaj mam rada take recepty vyskúšam aj ja ako tifanny s celiatickou múkou:-))


  • zabiatko66, 14. októbra 2010 o 09:53
    ten koláčik je vynikajúcu a šťavnatý. No hneď si ho idem uložiť.


  • remcula, 14. októbra 2010 o 11:26
    Mám moc ráda takové rychlé recepty. V mrazáku mám vždy nějaké ovoce, dokonce i nakrájenou rebarboru. Super!!


  • amazonka29, 14. októbra 2010 o 11:49
    ..presne tak kočky,je veľmi jednoduchý,šťavnatý,rýchly a podľa mna z celiatickej múky bude rovnako skvelý (napokon za vyskúšanie ,nič nedáte ;o)


  • 3sandra3, 14. októbra 2010 o 21:49
    uhm..,skvelý rýchly a určite dobrý


  • pepator, 15. októbra 2010 o 20:06
    ahoj dnes som ho robila parada isli sa za nim zabit ja som dala ceresne.len malu chybycku som asi niekde urobila neviem kde vobec sa mi nedvyhol ostal taky nizky neviem preco.


  • evanaaa, 16. októbra 2010 o 18:34
    N eotvárala si náhodou rúru? Treba aspoň 20 min. vydržať a neotvárať, aj viac, ináč cesto spľasne.


  • enge149, 17. októbra 2010 o 21:32
    toto je môj recept na "mafinky",sú vynikajúce a pridávam ovocie podľa sezóny,pečie sa v pap.košíčkoch..


  • evulka1125, 23. októbra 2010 o 22:51
    vyzerá výborne.vyskúšam


  • diabambulka, 18. júla 2011 o 21:34
    krásny a farebný, musím to vyskúšať aj s tým pridaním kompótovej šťavy do koláčika :-)))


  • amazonka29, 19. júla 2011 o 10:11
    @diabambulka Ďakujem.SKús vyskúšať,určite budeš príjemne prekvapená.Typujem,že z takého čučoriedkového kompótu to zafarbenie koláča musí stáť za to. :o)


  • zuzu3011, 2. marca 2012 o 07:59
    vcera vecer som kolacik robila, je vynikajuci, na miesto klasickej muky som pouzila spaldovu a tvaroh som doma nenasla, ale stacilo aj anas, chutovo je vyborny :) taketo rychlovky su parada :)


  • danca39, 26. augusta 2012 o 14:57
    dnes som robila podla tvojho receptu,podaril sa a je fantasticky.Hlavne je rychli a to sa ceni.vdaka



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist