Rýchly makovník

Rýchly makovník
Foto: tajnickas
tajnickasTajnickas, recept pridal: 16. mája 2010 22:53Ďalšie jeho recepty

Nemám rada makové výrobky, ale keďže do tohto koláča sa dáva nemletý mak, tak mi to až tak nevadí. Tento koláč je rýchly, jednoduchý a veľmi chutný.

Suroviny

15
minút
príprava
25
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Vo väčšej mise vymiešame vajcia s cukrom. Postupne vmiešame olej, mlieko a múku, do ktorej sme pridali prášok na pečenie. Poriadne premiešame.

2

Pridáme nepomletý mak a ešte raz poriadne premiešame. Na vymastený stredný plech a múkou vysypaný vylejeme cesto. Pečieme pri 190 C asi 25 min.

3

Po dopečení potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou, príp. posypeme kokosom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • altyn, 17. mája 2010 o 12:23
    Výborný, fakt a mak sa nelepí na zuby takže nehrozí žiadny trapas. Ja ho mám uložený pod menom "koláč lenivej gazdinej". A dnes ho aj urobím, dík že ste mi ho pripomenuli! :-)))))))


  • jerica, 17. mája 2010 o 12:27
    Super , určite rýchle a jednoduché, vyskúšam , uložený KK.


  • hanina, 17. mája 2010 o 15:56
    Aj ja ho poznám pod názvom Lenivá žena.


  • sovka62, 17. mája 2010 o 16:51
    Robievam ho bez lekváru a s citrónovou polevou. Výborne sa k sebe hodí, radím vyskúšať.


  • tinca, 17. mája 2010 o 16:51
    Aj ja, je to starý recept, ale ja naozaj super rýchly a dobrý.


  • mangold, 17. mája 2010 o 18:57
    Kolac lenivej gazdinky robim, posypem ho mrazenym drobnym ovocim - cierne ribezle, josta, alebo visne bez kostiek. Bez lekvaru, alebo polevy.


  • malusa, 17. mája 2010 o 20:00
    Doporucuji posypat vymazany pekac miesto muky kokosom.Ta vona!


  • tajnickas, 17. mája 2010 o 20:27
    nazov kolac lenivej gazdinej je celkom vtipny :) ale ja ho robievam ked uz na nic ine nemam cas, nie z lenivosti :) u nas to mamina nepiekla, prvykrat som ho jedla v lete u kamaratky, od ktorej mam aj recept


  • jezibabka1, 18. mája 2010 o 11:00
    @tajnickas presne kvôli tomu ho pečiem:))))


  • jezibabka1, 18. mája 2010 o 11:00
    teda kvôli lenivosti:)))))


  • deva27, 25. júna 2012 o 19:50
    Tento koláčik je veľmi chutný. :) Navrch som dala višňový džem, bielu polevu a ciky-caky mliecnu a la nutela a výsledok nielen vysoko estetický, ale aj chuť bola mňamková. :) Ďakujem za recept. :)


  • ewulka27, 23. decembra 2012 o 11:15
    Dnes ho skúšam piecť z bieleho maku. Som zvedavá, aký bude. Keď už sú tie Vianoce, tak niečo netradičné ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Cuvée ringloty 2014
Ringlota určite nie je kráľovnou našich sadov, je to však šťavnaté a chutné ovocie.

Omáčky zo severu aj juhu Európy
Omáčkový seriál pokračuje: Nechajte sa inšpirovať omáčkami, ktoré sú typické pre rôzne národné kuchyne Európy.

Varecha 36/2014: Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 36/2014: Mäsový trojboj Mäsový trojboj
Časopis Varecha v piatok 5. septembra v denníku Pravda.


TOPlist