Rýchly makovník

Rýchly makovník
Foto: tajnickas
tajnickasTajnickas, recept pridal: 16. mája 2010 22:53Ďalšie jeho recepty

Nemám rada makové výrobky, ale keďže do tohto koláča sa dáva nemletý mak, tak mi to až tak nevadí. Tento koláč je rýchly, jednoduchý a veľmi chutný.

Suroviny

15
minút
príprava
25
minút
na 190 °C

Postup prípravy receptu

1

Vo väčšej mise vymiešame vajcia s cukrom. Postupne vmiešame olej, mlieko a múku, do ktorej sme pridali prášok na pečenie. Poriadne premiešame.

2

Pridáme nepomletý mak a ešte raz poriadne premiešame. Na vymastený stredný plech a múkou vysypaný vylejeme cesto. Pečieme pri 190 C asi 25 min.

3

Po dopečení potrieme marhuľovým džemom a polejeme čokoládovou polevou, príp. posypeme kokosom.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • altyn, 17. mája 2010 o 12:23
    Výborný, fakt a mak sa nelepí na zuby takže nehrozí žiadny trapas. Ja ho mám uložený pod menom "koláč lenivej gazdinej". A dnes ho aj urobím, dík že ste mi ho pripomenuli! :-)))))))


  • jerica, 17. mája 2010 o 12:27
    Super , určite rýchle a jednoduché, vyskúšam , uložený KK.


  • hanina, 17. mája 2010 o 15:56
    Aj ja ho poznám pod názvom Lenivá žena.


  • sovka62, 17. mája 2010 o 16:51
    Robievam ho bez lekváru a s citrónovou polevou. Výborne sa k sebe hodí, radím vyskúšať.


  • tinca, 17. mája 2010 o 16:51
    Aj ja, je to starý recept, ale ja naozaj super rýchly a dobrý.


  • mangold, 17. mája 2010 o 18:57
    Kolac lenivej gazdinky robim, posypem ho mrazenym drobnym ovocim - cierne ribezle, josta, alebo visne bez kostiek. Bez lekvaru, alebo polevy.


  • malusa, 17. mája 2010 o 20:00
    Doporucuji posypat vymazany pekac miesto muky kokosom.Ta vona!


  • tajnickas, 17. mája 2010 o 20:27
    nazov kolac lenivej gazdinej je celkom vtipny :) ale ja ho robievam ked uz na nic ine nemam cas, nie z lenivosti :) u nas to mamina nepiekla, prvykrat som ho jedla v lete u kamaratky, od ktorej mam aj recept


  • jezibabka1, 18. mája 2010 o 11:00
    @tajnickas presne kvôli tomu ho pečiem:))))


  • jezibabka1, 18. mája 2010 o 11:00
    teda kvôli lenivosti:)))))


  • deva27, 25. júna 2012 o 19:50
    Tento koláčik je veľmi chutný. :) Navrch som dala višňový džem, bielu polevu a ciky-caky mliecnu a la nutela a výsledok nielen vysoko estetický, ale aj chuť bola mňamková. :) Ďakujem za recept. :)


  • ewulka27, 23. decembra 2012 o 11:15
    Dnes ho skúšam piecť z bieleho maku. Som zvedavá, aký bude. Keď už sú tie Vianoce, tak niečo netradičné ;)



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Diétna štyridsiatka
Na Záhorí žijú moji štyria synovci. Ten najstarší je už riadne odrastený a nedávno oslavoval štyridsiatku.

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist