Rýchla polievka alebo polievka zo staršieho pečiva na viacero spôsobov

abriela - bez fotkyabriela, 17. apríla 2013
Rýchla polievka alebo polievka zo staršieho pečiva na viacero spôsobov
Foto: abriela

Odkedy som na MD, každý deň jem polievku. Keďže drobec má len pár týždňov a kojím vymýšľam rôzne polievky. Inšpiráciu na tento typ polievky Zobraziť celý popisOdkedy som na MD, každý deň jem polievku. Keďže drobec má len pár týždňov a kojím vymýšľam rôzne polievky. Inšpiráciu na tento typ polievky mám od slovenského kuchára z jednej relácie vysielanej v TV. Pripravoval podobne paradajkovú polievku.

5 minút
príprava
10 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks menšia
2 ks alebo rožky
1/2 kocky
100 g
 alebo olej




Postup

  1. 1

    Cibuľu nakrájame a popražíme na masle (oleji). Pridáme vodu a zvyšne (suché) pečivo – chlieb, rožky. Krátko povaríme a rozmixujeme na kašu. Rozmixovať môžeme aj vopred chlieb s vodou. Do rozmixovanej polievky, pridáme soľ, korenie, bujón a 5-10 minúť povaríme. Chlebová polievka je hotová.

  2. 2

    Ak robíme syrovú polievku pridáme tavený syr, ktorý sa varením rozpusti.

  3. 3

    Ak robíme paradajkovú polievku pridáme paradajkový pretlak, cukor a muškátový orech. Takto si môžeme pripraviť aj zeleninovú polievku. Podávame s opraženým chlebom, syrom, alebo len tak bez závarky.

Diskusia k receptu

abriela
@afataga samozrejme nie a do paradajkovej bujon nedavam, len ked robim chlebovu a davam asi 1/4 kocky :-D
alibaba70
Dakujem za tuto rychlovku( potrebovala som nieco rychle) a navyse chutnu polievocku ;) Robila som syrovu a dcerke velmi chutila.Urcite vyskusame aj ostatne chute ..




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia