Rýchla polievka alebo polievka zo staršieho pečiva na viacero spôsobov
Autor receptu: abriela
Odkedy som na MD, každý deň jem polievku. Keďže drobec má len pár týždňov a kojím vymýšľam rôzne polievky. Inšpiráciu na tento typ polievky mám od slovenského kuchára z jednej relácie vysielanej v TV. Pripravoval podobne paradajkovú polievku.
5 minút príprava |
10 minút tepelná úprava |
Postup
- Cibuľu nakrájame a popražíme na masle (oleji). Pridáme vodu a zvyšne (suché) pečivo – chlieb, rožky. Krátko povaríme a rozmixujeme na kašu. Rozmixovať môžeme aj vopred chlieb s vodou. Do rozmixovanej polievky, pridáme soľ, korenie, bujón a 5-10 minúť povaríme. Chlebová polievka je hotová.
- Ak robíme syrovú polievku pridáme tavený syr, ktorý sa varením rozpusti.
- Ak robíme paradajkovú polievku pridáme paradajkový pretlak, cukor a muškátový orech. Takto si môžeme pripraviť aj zeleninovú polievku.
Podávame s opraženým chlebom, syrom, alebo len tak bez závarky.