Rybacia polievka s cuketou

Autor receptu: redakcia

20 minút
príprava
50 minút
tepelná úprava

Postup

  1. Filé mierne osolíme, necháme ho odmraziť a trochu odstáť. Ošúpanú cibuľu nakrájame nadrobno a v hrnci speníme na rozohriatom oleji. Pridáme na plátky pokrájaný cesnak a nadrobno pokrájanú papriku. Ošúpané paradajky nakrájame na menšie kocky a pridáme k ostatnej zelenine. Občas premiešame, a keď sa rozvaria, pridáme na kocky pokrájané ošúpané zemiaky.
  2. Dochutíme gulášovým korením, mletou paprikou a rascou. Pridáme ošúpanú, na kocky pokrájanú cuketu a asi 4 minúty prikryté dusíme. Filé nakrájame na väčšie kocky a pridáme do hrnca. Zľahka premiešame, chvíľu podusíme a potom zalejeme horúcim zeleninovým vývarom.
  3. Na miernom ohni varíme asi 10 minút, aby sa filé nerozvarilo. Pred koncom dochutíme sušeným majoránom, posekanou petržlenovou vňaťou, mletým korením a soľou.