Roláda s mletého mäsa

Roláda s mletého mäsa
Foto: oco
ocoOco, recept pridal: 21. februára 2011 14:29Ďalšie jeho recepty

Na roláde z mletého mäsa sa nedá nič pokaziť ,ani nič objavného pri realizácií vymyslieť.Tak len pre pripomienku a inšpiráciu tento recept.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
na 200-180 °C

Postup prípravy receptu

1

Rohlíky nakrájame na drobno pokropíme mliekom tak aby boli dostatočné vlhké.Do pomletého mäsa postrúhame cibuľu,pridáme pretlačený cesnak,mleté čierne korenie, soľ,rascu,vajcia,namočené rohlíky a spolu spracujeme.Necháme chvíľku v chlade odležať.

2

Z taveného syra jogurtu a byliniek si pripravíme nátierku. Nachystáme si dosku a alobal na ktorom budeme robiť roládu,Na tenké plátky si nakrájame uhorku,párky rozrežem na polovice.Môžeme isť na to.Na alobal si dáme vrstvu mletého mäsa,tvarovo ho zrovnáme na hrúbku cca 8 mm.Potrieme ho syrovou nátierkou.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 2

3

Ukladáme šunku a syr.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 3

4

Na syr dáme párky alebo tenkú klobásku a uhorky.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 4

5

Môžeme zvinúť do rolády.Začneme ako ,že stáčať alobal mäso sa pekne roluje asi do 2/3.Potom roládu uzavriem s druhej strany.Trochu stlačím aby bola pevná.Alobal zatvoríme pritom dávam pozor aby konce boli dobre uzavreté. Dáme na plech podlejeme vodou.Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch Celzia
Roláda s mletého mäsa - obrázok 5

6

Potom alobal otvoríme znížime teplotu na 180 stupňov a dopečieme asi 15 minút.Dobrú chuť.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (1,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • ursula4, 21. februára 2011 o 15:50
    z uvedeného množstva vyšli 2 rolády?


  • oco, 21. februára 2011 o 16:22
    @ursula4 áno jedna väčšia a jedna menšia.Ta dlhšia má 28 cm.bol som ju pre zaujímavosť odmerať v chladničke ,aby si mala predstavu.Ono to závisí od hrúbky mäsovej vrstvy


  • ketty3811, 21. februára 2011 o 21:46
    mäsové rolády mám rada.Daju sa jesť za tepla,aj za studena.A veru som už dlho nerobila,dík za pripomenutie.:-)


  • viera1, 21. februára 2011 o 22:22
    Vyzerá to chutne,no moji spolubývajúci,keď mleté mäso,tak jedine čevabčiči.A nevysvetlím,že to je to isté mäso...


  • pacik, 22. februára 2011 o 12:23
    Škoda, že nie je priložená fotka nakrájanej rolády


  • zinnajdha, 22. februára 2011 o 13:23
    páči sa mi, skúsim.


  • oco, 22. februára 2011 o 14:40
    @pacik fotku som tam teraz dal vďaka za upozornenie.
    @ursula 4,@ketty3811 ,@viera1 ,@zinnajdha pridal som hlavnú fotku čo som zabudol urobiť na začiatku.


  • hannah22, 22. februára 2011 o 15:06
    peknééé a určite aj dobré, ukladám ... :))


  • evusik, 22. februára 2011 o 17:58
    @oco čudoval by si sa čo všetko sa dá na roláde pokaziť :-) ale to nie je tvoj prípad.... pekné roládky si urobil, aj oko si príde na svoje a určite aj brucho.... toto mám rada, urobiť - dať do chladničky a kto má hlad si odkrojí :-)


  • oco, 22. februára 2011 o 19:03
    @evusik ty si Lescautová áno sú s chladničky


  • evusik, 22. februára 2011 o 20:18
    @oco jasné, detektív Oriešok, ja tomu hovorím varenie lenivej ženy :-) žena navarí, narve všetko do chladničky a domáci stravníci sa obslúžia :-) alebo, že by to bolo varenie zamestnanej ženy ? :-))))


  • evanaaa, 22. februára 2011 o 21:45
    Podobnú sekanú robím, dávam klasické - vajcia, párok, ale pečivo dávam len do fašírok. do rolád už nie. Výhoda - ako sa spomína, že sa to dá jesť teplé aj studené.


  • oco, 23. februára 2011 o 09:03
    @evanaaa ,jasne mäsková roláda je mäsková,ale dôchodca si pomáha. Aj táto je dobrá aj keď nadstavovaná.


  • evanaaa, 23. februára 2011 o 18:00
    Veď nehovorím, že nie je, jasné, že ano, len tak som to spomenula ako rozdieľ. Ale môžeš " nadstaviť" aj sójovou drťou, ak máš rád, mäska bude viac.


  • cica2, 24. februára 2011 o 21:14
    ako to dobre vyzerá!!!!


  • jerica, 10. marca 2011 o 09:48
    Pekne si to poskladal,aj do ľadničky pripravil,pekný farebný obrázok.:-)


  • kimika, 1. apríla 2011 o 23:36
    mleté mäsko môžem v akejkoľvek podobe a táto sa mi veľmi pozdáva! ukladám do kk


  • tanuska1, 4. apríla 2011 o 17:37
    varila som to cez vikend a bolo to super :-DD


  • rolfynka, 28. mája 2011 o 13:28
    no na zajtra je planovana tvoja rolada urcite bude chutit a ako prilohu si mal co


  • oco, 28. mája 2011 o 14:55
    @rolfynka opekané zemiaky sú pre mňa k tomu veľmi dobré.


  • modrykamen, 29. septembra 2011 o 05:46
    S autorom sme rovnaká generácia a takéto jedlá sa dakedy často varievali. Ale moji vnuci už prišli na chuť fašírok, gúľ, plniek, atď.


  • bojar, 5. apríla 2012 o 15:32
    paráda vyskúšam


  • helca103, 5. apríla 2012 o 21:33
    zaujímavá roláda, určite vyskúšam




Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Varecha 39/2014: Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.

Ako zatočiť so stresom, únavou aj akné jednou ranou?
- Inzercia -
Podľa oficiálnych správ Svetovej zdravotníckej organizácie (WHO) má človek čeliaci nárokom všedného dňa stály nedostatok vitamínu C.

Zaváram, zaváraš, zavárame. Na slano a nakyslo.
Každý z nás ocení prísun rozmanitej zeleniny aj v zimnom období. Prečítajte si o zásadách a spôsoboch jej konzervovania.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 39/2014: Jablková kuchárka Jablková kuchárka
Časopis Varecha v piatok 26. septembra v denníku Pravda.


TOPlist