Roláda s mletého mäsa

Roláda s mletého mäsa
Foto: oco
ocoOco, recept pridal: 21. februára 2011 14:29Ďalšie jeho recepty

Na roláde z mletého mäsa sa nedá nič pokaziť ,ani nič objavného pri realizácií vymyslieť.Tak len pre pripomienku a inšpiráciu tento recept.

Suroviny

4
porcie
30
minút
príprava
60
minút
na 200-180 °C

Postup prípravy receptu

Rohlíky nakrájame na drobno pokropíme mliekom tak aby boli dostatočné vlhké.Do pomletého mäsa postrúhame cibuľu,pridáme pretlačený cesnak,mleté čierne korenie, soľ,rascu,vajcia,namočené rohlíky a spolu spracujeme.Necháme chvíľku v chlade odležať.

Z taveného syra jogurtu a byliniek si pripravíme nátierku. Nachystáme si dosku a alobal na ktorom budeme robiť roládu,Na tenké plátky si nakrájame uhorku,párky rozrežem na polovice.Môžeme isť na to.Na alobal si dáme vrstvu mletého mäsa,tvarovo ho zrovnáme na hrúbku cca 8 mm.Potrieme ho syrovou nátierkou.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 2

Ukladáme šunku a syr.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 3

Na syr dáme párky alebo tenkú klobásku a uhorky.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 4

Môžeme zvinúť do rolády.Začneme ako ,že stáčať alobal mäso sa pekne roluje asi do 2/3.Potom roládu uzavriem s druhej strany.Trochu stlačím aby bola pevná.Alobal zatvoríme pritom dávam pozor aby konce boli dobre uzavreté. Dáme na plech podlejeme vodou.Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch Celzia
Roláda s mletého mäsa - obrázok 5

Potom alobal otvoríme znížime teplotu na 180 stupňov a dopečieme asi 15 minút.Dobrú chuť.
Roláda s mletého mäsa - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

23 komentárov k receptu
  • ursula4, 21. februára 2011 o 15:50
    z uvedeného množstva vyšli 2 rolády?


  • oco, 21. februára 2011 o 16:22
    @ursula4 áno jedna väčšia a jedna menšia.Ta dlhšia má 28 cm.bol som ju pre zaujímavosť odmerať v chladničke ,aby si mala predstavu.Ono to závisí od hrúbky mäsovej vrstvy


  • ketty3811, 21. februára 2011 o 21:46
    mäsové rolády mám rada.Daju sa jesť za tepla,aj za studena.A veru som už dlho nerobila,dík za pripomenutie.:-)


  • viera1, 21. februára 2011 o 22:22
    Vyzerá to chutne,no moji spolubývajúci,keď mleté mäso,tak jedine čevabčiči.A nevysvetlím,že to je to isté mäso...


  • pacik, 22. februára 2011 o 12:23
    Škoda, že nie je priložená fotka nakrájanej rolády


  • zinnajdha, 22. februára 2011 o 13:23
    páči sa mi, skúsim.


  • oco, 22. februára 2011 o 14:40
    @pacik fotku som tam teraz dal vďaka za upozornenie.
    @ursula 4,@ketty3811 ,@viera1 ,@zinnajdha pridal som hlavnú fotku čo som zabudol urobiť na začiatku.


  • hannah22, 22. februára 2011 o 15:06
    peknééé a určite aj dobré, ukladám ... :))


  • evusik, 22. februára 2011 o 17:58
    @oco čudoval by si sa čo všetko sa dá na roláde pokaziť :-) ale to nie je tvoj prípad.... pekné roládky si urobil, aj oko si príde na svoje a určite aj brucho.... toto mám rada, urobiť - dať do chladničky a kto má hlad si odkrojí :-)


  • oco, 22. februára 2011 o 19:03
    @evusik ty si Lescautová áno sú s chladničky


  • evusik, 22. februára 2011 o 20:18
    @oco jasné, detektív Oriešok, ja tomu hovorím varenie lenivej ženy :-) žena navarí, narve všetko do chladničky a domáci stravníci sa obslúžia :-) alebo, že by to bolo varenie zamestnanej ženy ? :-))))


  • evanaaa, 22. februára 2011 o 21:45
    Podobnú sekanú robím, dávam klasické - vajcia, párok, ale pečivo dávam len do fašírok. do rolád už nie. Výhoda - ako sa spomína, že sa to dá jesť teplé aj studené.


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • oco, 23. februára 2011 o 09:03
    @evanaaa ,jasne mäsková roláda je mäsková,ale dôchodca si pomáha. Aj táto je dobrá aj keď nadstavovaná.


  • evanaaa, 23. februára 2011 o 18:00
    Veď nehovorím, že nie je, jasné, že ano, len tak som to spomenula ako rozdieľ. Ale môžeš " nadstaviť" aj sójovou drťou, ak máš rád, mäska bude viac.


  • cica2, 24. februára 2011 o 21:14
    ako to dobre vyzerá!!!!


  • jerica, 10. marca 2011 o 09:48
    Pekne si to poskladal,aj do ľadničky pripravil,pekný farebný obrázok.:-)


  • kimika, 1. apríla 2011 o 23:36
    mleté mäsko môžem v akejkoľvek podobe a táto sa mi veľmi pozdáva! ukladám do kk


  • tanuska1, 4. apríla 2011 o 17:37
    varila som to cez vikend a bolo to super :-DD


  • rolfynka, 28. mája 2011 o 13:28
    no na zajtra je planovana tvoja rolada urcite bude chutit a ako prilohu si mal co


  • oco, 28. mája 2011 o 14:55
    @rolfynka opekané zemiaky sú pre mňa k tomu veľmi dobré.


  • modrykamen, 29. septembra 2011 o 05:46
    S autorom sme rovnaká generácia a takéto jedlá sa dakedy často varievali. Ale moji vnuci už prišli na chuť fašírok, gúľ, plniek, atď.


  • bojar, 5. apríla 2012 o 15:32
    paráda vyskúšam


  • helca103, 5. apríla 2012 o 21:33
    zaujímavá roláda, určite vyskúšam



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc vo Francúzsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z krajiny galského kohúta píše Sisok.

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist