Roláda s mletého mäsa

ocoOco, 71 ročný muž, Žilina, 21. februára 2011 14:29
Ďalšie jeho recepty »

Roláda s mletého mäsaFoto: oco

Na roláde z mletého mäsa sa nedá nič pokaziť ,ani nič objavného pri realizácií vymyslieť.Tak len pre pripomienku a inšpiráciu tento recept.

4
porcie
30 min
príprava
60 min
na 200-180 °C

Suroviny

500 g, prípadne hovädzoe
2 ks
  na namočenie pečiva
100 g, v črievku
150 g, dusená
150 g, tenké plátky
2 ks
  čerstvá
 čerstvý
1 PL
1 ks
3 ks,strúčiky
2 ks
2 ks

Postup prípravy

  1. 1

    Rohlíky nakrájame na drobno pokropíme mliekom tak aby boli dostatočné vlhké.Do pomletého mäsa postrúhame cibuľu,pridáme pretlačený cesnak,mleté čierne korenie, soľ,rascu,vajcia,namočené rohlíky a spolu spracujeme.Necháme chvíľku v chlade odležať.

  2. 2

    Z taveného syra jogurtu a byliniek si pripravíme nátierku. Nachystáme si dosku a alobal na ktorom budeme robiť roládu,Na tenké plátky si nakrájame uhorku,párky rozrežem na polovice.Môžeme isť na to.Na alobal si dáme vrstvu mletého mäsa,tvarovo ho zrovnáme na hrúbku cca 8 mm.Potrieme ho syrovou nátierkou.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 2
  3. 3

    Ukladáme šunku a syr.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 3
  4. 4

    Na syr dáme párky alebo tenkú klobásku a uhorky.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 4
  5. 5

    Môžeme zvinúť do rolády.Začneme ako ,že stáčať alobal mäso sa pekne roluje asi do 2/3.Potom roládu uzavriem s druhej strany.Trochu stlačím aby bola pevná.Alobal zatvoríme pritom dávam pozor aby konce boli dobre uzavreté. Dáme na plech podlejeme vodou.Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch Celzia

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 5
  6. 6

    Potom alobal otvoríme znížime teplotu na 180 stupňov a dopečieme asi 15 minút.Dobrú chuť.

    Roláda s mletého mäsa - obrázok 6
ohodnoť recept:
Hlasovali 2 ľudia (3,0 hviezdičiek)
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist