Roláda s mletého mäsa
Autor receptu: oco
Na roláde z mletého mäsa sa nedá nič pokaziť ,ani nič objavného pri realizácií vymyslieť.Tak len pre pripomienku a inšpiráciu tento recept.
4 porcie |
30 minút príprava |
60 minút na 200-180 °C |
Postup
- Rohlíky nakrájame na drobno pokropíme mliekom tak aby boli dostatočné vlhké.Do pomletého mäsa postrúhame cibuľu,pridáme pretlačený cesnak,mleté čierne korenie, soľ,rascu,vajcia,namočené rohlíky a spolu spracujeme.Necháme chvíľku v chlade odležať.
- Z taveného syra jogurtu a byliniek si pripravíme nátierku. Nachystáme si dosku a alobal na ktorom budeme robiť roládu,Na tenké plátky si nakrájame uhorku,párky rozrežem na polovice.Môžeme isť na to.Na alobal si dáme vrstvu mletého mäsa,tvarovo ho zrovnáme na hrúbku cca 8 mm.Potrieme ho syrovou nátierkou.
- Ukladáme šunku a syr.
- Na syr dáme párky alebo tenkú klobásku a uhorky.
- Môžeme zvinúť do rolády.Začneme ako ,že stáčať alobal mäso sa pekne roluje asi do 2/3.Potom roládu uzavriem s druhej strany.Trochu stlačím aby bola pevná.Alobal zatvoríme pritom dávam pozor aby konce boli dobre uzavreté. Dáme na plech podlejeme vodou.Pečieme 45 minút pri 200 stupňoch Celzia
- Potom alobal otvoríme znížime teplotu na 180 stupňov a dopečieme asi 15 minút.Dobrú chuť.