Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste

Martin Ftorek
šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave, 19. októbra 2012 7:56
Ďalšie jeho recepty »

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapusteFoto: Pravda - Ľuboš Pilc
4
porcie


Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

  2. 2

    Červenú kapustu vložíme do skaramelizovanej červenej cibule, pridáme badián, škoricu, bobkový list. Postupne pridávame džús. Kapustu občasne miešame, karamelizujeme, až kým nie je chrumkavá, asi 20 – 30 minút. Ku koncu zastrekneme balzamikom a limetkou.

  3. 3

    Ražné placky: V miske rozmiešame ražnú múku spolu s pohánkovou múkou, olejom, soľou a vodou, až kým nevznikne konzistencia palacinkového cestíčka. Rozlejeme na gril alebo veľkú panvicu a z každej strany opekáme, grilujeme asi 2 minúty.

  4. 4

    Robi mäso je bielkovina rastlinného pôvodu – obsahuje pšenicu, kukuricu, špaldu – dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou, v biopotravinách či niektorých supermarketoch.

Ohodnoť recept
Recept je zaradený do tagov:
TOPlist