Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Martin Ftorek, šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave


Suroviny

4
porcie

Postup prípravy receptu

1

Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

2

Červenú kapustu vložíme do skaramelizovanej červenej cibule, pridáme badián, škoricu, bobkový list. Postupne pridávame džús. Kapustu občasne miešame, karamelizujeme, až kým nie je chrumkavá, asi 20 – 30 minút. Ku koncu zastrekneme balzamikom a limetkou.

3

Ražné placky: V miske rozmiešame ražnú múku spolu s pohánkovou múkou, olejom, soľou a vodou, až kým nevznikne konzistencia palacinkového cestíčka. Rozlejeme na gril alebo veľkú panvicu a z každej strany opekáme, grilujeme asi 2 minúty.

4

Robi mäso je bielkovina rastlinného pôvodu – obsahuje pšenicu, kukuricu, špaldu – dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou, v biopotravinách či niektorých supermarketoch.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monnikka, 19. októbra 2012 o 23:46
    robi mäso sa chystám urobiť, dcéry ochutnali v školskej jedálni a chválili, tak skúsim takto s kapustou


  • violetacamorova, 20. októbra 2012 o 21:49
    To robi mäso ma neláka, ale ražné placky a karamelizovaná červená kapusta vyzerajú dobre.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 51/2014: Vianočná hostina Vianočná hostina
Časopis Varecha v piatok 19. decembra v denníku Pravda.


TOPlist