Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste

Robi mäso na karamelizovanej červenej kapuste
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc

Autor receptu

Martin Ftorek, šéfkuchár reštaurácie Good Five v Bratislave


Suroviny

4
porcie

Postup prípravy receptu

1

Robi mäso marinované v sójovke ugrilujeme z každej strany asi 1–2 minúty.

2

Červenú kapustu vložíme do skaramelizovanej červenej cibule, pridáme badián, škoricu, bobkový list. Postupne pridávame džús. Kapustu občasne miešame, karamelizujeme, až kým nie je chrumkavá, asi 20 – 30 minút. Ku koncu zastrekneme balzamikom a limetkou.

3

Ražné placky: V miske rozmiešame ražnú múku spolu s pohánkovou múkou, olejom, soľou a vodou, až kým nevznikne konzistencia palacinkového cestíčka. Rozlejeme na gril alebo veľkú panvicu a z každej strany opekáme, grilujeme asi 2 minúty.

4

Robi mäso je bielkovina rastlinného pôvodu – obsahuje pšenicu, kukuricu, špaldu – dá sa kúpiť v obchodoch so zdravou výživou, v biopotravinách či niektorých supermarketoch.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • monnikka, 19. októbra 2012 o 23:46
    robi mäso sa chystám urobiť, dcéry ochutnali v školskej jedálni a chválili, tak skúsim takto s kapustou


  • violetacamorova, 20. októbra 2012 o 21:49
    To robi mäso ma neláka, ale ražné placky a karamelizovaná červená kapusta vyzerajú dobre.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist