Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov fotorecept

sracz - fotkasracz, 5. septembra 2014
Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept)
Foto: sracz

Osem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku Bábiku. Rokmi podrástli a chute sa im zmenili. Zobraziť celý popisOsem rokov trvalo, než som opäť navaril aj pre mojich Čvorgľov a ich mamku moju dcérku Bábiku. Rokmi podrástli a chute sa im zmenili. Dominikánsky „pľac“ v rodných Košiciach ma nesklamal. Produktov zo súkromných zahrádok boli plné pulty a v pomere ku „krajine všetkých vymožeností“, doslova za smiešne ceny; čerstvý medvedí cesnak voňal až na „Šrobárke“. Takže Lillynka, Samko a Angie, budete papať „puľka schnitzeln“ po mojom a „rozšľapance“ z červených zemiakov, ako prémiu, aby ste „neočemerili"!

4
porcie
25 minút
príprava
5-7 minút
tepelná úprava

Suroviny

1200-1500 g (rezne)
podľa potreby
podľa potreby
podľa potreby mletý
podľa potreby
podľa potreby
1 ks (viazanička)
12-15 ks (plátky)
2 ks
4-6 ks (čerstvé)
1 ks (viazanička)
200-250 g (čerstvé)
1200-1500 g (červené s kožkou)
podľa potreby (bravčová domáca)




Postup

  1. 1

    Vopred sa ospravedlňujem za „zníženú kvalitu obrazu“, zvlášť „toho titulného“, ale než som stihol nafotiť, všetko bolo zjedené. „Titulku“ som bol nútený vystrihnúť z obr., na ktorom Bábika „láduje“ svoju porciu po príchode zo zamestnania. Naviac som „nehral na svojom domácom ihrisku“! Takže, plátky morčacích pŕs som umyl, osušil, jemne naklepal (tupou hranou noža), osolil, okorenil čerstvo mletým bielym korením (MBK) a posypal mletým „parmezánom“;

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    na jednotlivé budúce rezne som postupne poukladal listy umytého medvedieho cesnaku, potom plátky syra a na pásiky nakrájanú „mäsitú“ žltú papriku

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    každý som preložil na ½, pospájal drevenými špáradlami („tote drefka, co panove po jedzeňu jedza“), opäť posypal suchým mletým „parmezánom“ (nahradil som ním múku „HLM“), obojstranne ponoril do vyšľahaných vajíčok, obrátil v jemnej strúhanke a ešte „krát“ do vajíčok a do strúhanky; vypražil som ich pekne na červenozlatohnedo v kombinovanej „emulzii“ rastlinný (tentoraz slnečnicový) olej, maslo a škvarená bravčová masť.

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    servíroval som ich s mojimi „rozšľapancami“ z červených zemiakov, na obr. ich vydíte po otočení a uložení „štangličky“ masla, bohoto posypanými čerstvou petržlenovou vňaťou

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    mojich Čvorgľov, hladných vlčiakov, som pri jedení nestihol odfotiť, ale aj mojej dcérke Bábike chutilo (bodaj by nie, keď po viac ako 8 hodinovej „šichte“ pri zubárskom kresle, jej riadne vytrávilo); Dedkotati a kuchtík v jednej osobe bol na svoj „výtvor“ taktiež náležito pyšný!

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    z tohoto obr. som vystrihol „titulku“, preto je na nej vidieť nôž „zagebrený tatárkou“

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    až teraz, tak ako @izabella929 na juhu, mi rozkvitla pažítka

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    a po druhý raz (ako každý rok) aj šťaveľ (šoška či kvašňička) zo slovenského semienka; žlté „margarétky“ v pozadí trošku skresľujú výsledný efekt

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    petržlenovú vňať môžem kúpiť aj v obchode, ale vlastnoručne vysiata a udržiavaná je predsa len lepšia

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ďalšia krásavica v plnom kvete je aj moja bazalička voňavá

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ligurček lekársky, „TibÝk“, darček od kamaráta Tibora Nagya z Turne nad Bodvou, našiel svoj nový domov až v Des Moines Iowa a darí sa mu už 6. rok

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    a rozmarín „bohatier“ bez problémov prežil už 3. zimmé snehy a mrazy

    Rezne z morčacích pŕs pre Bábiku z Jazera a jej Levov (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

daguska
Ak je s láskou navarené,chutí dvojnásobne.Z tvojich receptov a komentárov srsí radost z toho co robís,zo zivota,úplne zo vsetkého.Niektoré recepty nabijú cloveka aj na dialku pozitívnou energiou.Super.
terinka55
Súhlasím, varíš s láskou. Ja tam však najviac vidím a cítim hlavne neskutočnú lásku k svojim najbližším a oddanosť svojej rodine. Je to dojímavé a sympatické...
kukulienka71
pekný recept! máš jedinečný štýl, @sracz , veľmi sympatický:-) všetky fotky sa mi páčia a tvoj recept som si uložila pre mojich hladošov:-)
izabella929
@sracz...so zatajeným dychom som hltala tvoje riadky od začiatku do konca...pekne a chutne si navaril pre svoju dcérušku...vidieť, že je chutilo...) vďaka za fotečku cesnakopažítky...je to ona krásavica, len moja je zasedaná medzi bylinkami a valí sa na ňu z jednej strany rozkošatená šalvia, z druhej strany ju pučí levanduľa a z tretej strany uhorky vylezené na sieti...takže sa jej dostane dosť málo slnka..ostatné bylinky tvoje chválim...ostatne, máš krásnu dušu a všetko sa z nej na fotkách odzrkadľuje...čítala som ti všetko z tváre, nemusel si nič písať...ďakujem...)
havino
tak rada ťa čítam, šecko je, ako má byť, od jedla, po bylinky, radosť pozrieť, máš krásny vzťah k rodine a aj k ludom dobrej vôle
danja301
veľmi príjemné čítanie,úplne som zabudla ,že čítam recept...slovník generácií nás Košičanov má svoj kolorit a kozmopolitné mesto od nepamäti aj svoju špecifickú lexiku ,ktorá možno neladí každému ,ale Košičana zahreje pri srdiečku...super recept...




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia