Rezeň s v o k r a

stefanm - fotkastefanm, 23. októbra 2012
Rezeň   s v o k r a
Foto: stefanm

Jedná sa vlastne o klasický , praženicou plnený rezeň , ale pretože sa v nedeľu ohlásila na obed svokra , tak som si ho Zobraziť celý popisJedná sa vlastne o klasický , praženicou plnený rezeň , ale pretože sa v nedeľu ohlásila na obed svokra , tak som si ho pomenoval "Rezeň s v o k r a " !!! Mám v živote šťastie , že moje jedlá chutia nie len mojej manželke ale občas aj svokre . A minule mi pochválila aj jablkový koláč . Niekto by svokre najradšej ponúkol otrávené , iba raz jedlé huby .Ja som tej svojej pripravil takúto lahôdku ! Vážme si svokry . Dali život naším láskam !!!

30 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 kg
10 dkg
 na vyprážanie




Postup

  1. 1

    Plátky bravčového karé natenko rozklepeme , ochutíme soľou a korením a na nich ...

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 1
  2. 2

    ... položíme plátok šunky , pridáme ...

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 2
  3. 3

    ...praženicu s hráškom a slaninkou , ...

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 3
  4. 4

    ... kúsok párky , ...

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 4
  5. 5

    ... preložíme a ...

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 5
  6. 6

    ... zopneme špáradlami .

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 6
  7. 7

    V trojobale obalené ...

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 7
  8. 8

    ... dochrumkava vypražíme a ...

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 8
  9. 9

    ... podávame .

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 9
  10. 10

    Ako prílohu som zvolil dusené mastené zemiaky , paprikovú ryžu , jogurtovú tatárku , slivkový kompót a pivo . Svokra si pochutila a mne bolo dobre !!!

    Rezeň   s v o k r a  - obrázok 10

Diskusia k receptu

stefanm
Pridávam svoj hudobnogastronomický klip . Zvolil som skladbu recesistickéj skupiny Smola a Hrušky . Je z ich prvého CD - Jeseň z roku 2003 . Odporúčam dopozerať do konca lebo v závere sa dozviete ako sa povie "svokra" po Poľsky . Zabavte sa a odychnite si . Nie len prácou je človek živý !!!



dorisa
Ja som také šťastie nemala, že by moja svokra niečo pochválila, ale už nemá tú možnosť. Dobrá inšpirácia na sviatočný obed.
sovka62
Mňaaaaaam, aké dobrééééé (no a čo, na niečo sa umrieť musí, tak zabudnime na racionálnu stravu!)
rea1
pekne ten vysledny produkt vyzera, pekne veru. a urcite bude aj chutny.
ozaj, viete z akych slov - podla Haliny Pawlovskej - vznikol cesky nazov svokry, teda tchýně? tchoř a svině. aspon tak to prezentovala na jednej zo svojich "one woman show". :-)
jakamaka
Zaujal ma tento recept... ani nie pre samotný názov, ako pre to, ako si to o svokrách napísal. Mám dobrú svokru, a predpokladám, že aj ja som podobne v očiach môjho zaťa prijateľná svokra, že keby vedel variť, tak by mi muchotrávky neuvaril :):):):):) ale on variť nevie, tak mi to ani nehrozí, že by som tie muchotrávky od neho jedla :):):):) No ľudia sme rôzni...a niekedy nie sú na vine ani tie samotné svokry ako ľudia okolo nich a vzájomné sympatie - ako píšem - mám dobrú svokru, ale moja švagrina si to o nej nemyslí a keby mohla, tak jej tie muchotrávky aj uvarí... takže často je to vec názoru a sympatií...a z toho sa potom robia vtipy.:):):):)
Dobrý recept... urobím to niekedy zaťovi - ale o dva týždne sú pozvaní k nám na kačicu, po ktorej sa budú zalizovať :):):):)
1x fuvola
jakamaka
No a keby som miesto pečenej kačice urobila tento dnešný recept.. tak asi by som v očiach zaťa klesla, lebo na tú kačicu sa tešia...a od zaťa som dostala poklonu, že takú dobrú nerobí ani jeho mama :):):) a to je už fakt poklona..Tak im rada robím obľúbené jedlá, keď viem, že to ocenia...
marijanka712
krásny receptík a páči sa mi že do kuchyne vnášať humor to tam patrí ako jedlo k životu tak aj humor. dik za pekný a chutný recept aj môj zať mi vari ked pridem k dcére je to dobrý pocit a nikdy som mu nezabudla jedlo aj pochváliť dúfam, že aj tvoja svokra ta náležito pochválila , lebo ja ta chválim
jozka2
no a ze ches spachat samovrazdu a skoncit s varechou,kde budes davat potom tie nadherne klipy
izabella929
výborný recept...) robievam,plním šunkou a syrom...ale je to veľmi chutné.-)
diabambulka
krásne napísaný nielen úvod receptu ale aj krásne zdokumentovaný, vždy poteší keď doma navarí aj milovaná polovička a vždy poteší keď chutí :-)))
medovnicek
z takého šikovného zaťa musí mať každá svokra po záhorácky "cvekruša" radosť:)
babav
Perfektne jedlo od perfektneho zata....;-)
lusinkab
...super receptik :-) ukladam si na ozivenie reznov a k tym svokram ja mam to stastie,ze moja nie je slovenka takze ked sme nahodou na navsteve stale varim nieco slovenske a zatial stale chutilo,no a o kolacikoch a tortach co som sa u nej narobila ani nehovorim :-)
eva60
perfektne jedlo..robím tiež podobne..ale rolky s praženicou-bravčové,kuracie.A mám zaťa poliaka-a ten veľmi rád varí.A dúfam ,že nie som prenho tá "baba prebytočná"čo som sa nad tým pobavila.Zatial som teściowa...
lorak40
Spišske párky už niesu.Jeto sama múka a odpad.
elisticka
waaaaaaaaaaaaaaaaaau ja by som pristala aby ma zatko takto ponukol:-)) super si to urobil krasa!! a to si ako dokazal ze tie rezne su nefarebne a len jeden je farebny?
stefanm
...ďakujem za komentáre . Téma "svokra" sa osvedčila aj pri varení . Do svojho "klipu" som mal pripravené oveľa pikantnejšie vtipy o svokrách ale som sa udržal a použil som len tie slušné !!! :)
cathyc
pri mäsových receptoch sa zvyčajne nezastavujem, lebo mäsko nekonzumujem, ale Tvoj koment sa mi veľmi páčil a skladám Ti svoj obdiv za krásny postoj.
jody
super recept, super svokra :-)
hubata
a.... super zaťko.
Dobré jedlo, vtipný zaťko - no čo si viac tvoja svokra môže priať?
anina6
no veru len jej treba závidieť, mimochodom aj ja robím plnené rezne kuracie so šunkou, syrom a s "trojpaprikou" čiže zelená, žltá a červená. ono to potom v priereze pekne vyzerá.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia