Čínske rezance
Rezance na čínsky spôsob (fotorecept)
Autor receptu: kvietok13
Jednoduchý recept, ktorý sa dá
upraviť podľa chuti, kľudne aj bez
mäsa :)
Postup
- Najprv si všetko krásne nachystáme. Nakrájame kuracie prsia na malé kúsky, osolíme, polejeme sójovou omáčkou a posypeme Solamylom. (Mäso sa krásne opečie a ostane šťavnaté.)
Pripravíme omáčku - v miske zmiešame sójovú, chilli a ustricovú omáčku spolu s medom a vodou, pomiešame a odložíme.
Pripravíme si zeleninu.
Cesnak, chilli papričky a zázvor nakrájame na malé kúsky.
Mrkvu nastrúhame, stonkový zeler, jarnú cibuľku, papriku a čínsku kapustu nakrájame na malé kúsky.
- Na panvici z vajíčok urobíme omeletu, ktorú potrháme na malé kúsky a odložíme bokom do misky.
Mäso prudko opečieme na rozpálenej panvici s troškou oleja. Mäso odložíme bokom do misky s omeletou.
- Zázvor, cesnak a chilli papričky krátko opražíme na troche oleja.
Pridáme mrkvu a stonkový zeler, opražíme. Potom pridáme papriku, bielu časť jarnej cibuľky a opražíme.
- K zelenine pridáme čínske rezance, ktoré sme si medzičasom uvarili a opražíme ich spolu so zeleninou. Pridáme mäso a omeletu. Prichádza na rad čínska kapusta a zelená časť jarnej cibuľky - primiešame krátko opražíme.
Na záver prilejeme omáčku a všetko ešte raz pekne premiešame.
- Dobrú chuť. :)