Restovaná pečeň (fotorecept)

Restovaná pečeň (fotorecept)
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 21. februára 2011 20:23Ďalšie jeho recepty

Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
10-15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Bravčovú pečeň pokrájame na kúsky.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 1

2

Cibuľu nakrájame na kocky a dáme opražiť na masť.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme rascu, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list a po opražení cibuľky bravčovú pečienku.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 3

4

Restujeme cca 10 min. až pokiaľ po prepolení pečienky už nevyteká krv. Dôležité je nerestovať ju veľmi dlho, lebo rýchlo tvrdne. Na záver ju osolíme a podávame s čerstvým chlebom. Nesmie sa soliť skôr, lebo stvrdne a stratí fajnovú chuť.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 22. februára 2011 o 05:56
    Ja zase mám radšej bravčovú ako kuraciu, ktorej vôbec nedôverujem...mám ju rada tiež s veľkým množstvom cibule, môj postup je však opačný ako Tvoj, najprv pečeň apotom cibuľa....


  • tetuska, 22. februára 2011 o 09:52
    ja mám rada obidva druhy, k hydinovej pridávam korenie napr. gyros, gulášové, na gril, steak korenie, to čo mám momentálne poruke...skús nabudúce bude to zaujímavejšia a vynikajúca chuť...


  • dorisa, 22. februára 2011 o 10:29
    Ja možem všetky druhy pečene. Tvoja vyzera tiež pekne.


  • marta5, 22. februára 2011 o 12:33
    Fantastická je kačacia pečen,moj syn ju miluje,ja tiež


  • zinnajdha, 22. februára 2011 o 15:58
    keď dáš najprv pečeň a až potom cibuľu, tak pečeň musí byť po dokončení veľmi tvrdá, nie ?


  • alexdidi, 22. februára 2011 o 16:40
    @zinnajdha , predpokladám, že Tvoja otázka sa týka môjho komentára, takže moja odpoveď znie: nie, vôbec nie je tvrdá. Robím ju tak, že na horúci olej hodím pečeň pokrájanú na rezančeky a rýchlo opečiem, pridám MČP, majoránku a veľa cibule na kolieska. Prikryjem a dusím 10 minút. Za ten čas je pečeň i cibuľa tak akurát. Dobre okoreniť a osoliť. Vyskúšaj, ja už ináč ani nerobím(ak ovšem nerobím na cesnaku).


  • js9mxd, 22. februára 2011 o 18:20
    Ahoj tetuska, ja tiež robím aj kuracie, ale tie robím trochu inak. To bude recept nabudúce.


  • pietroo, 22. februára 2011 o 19:44
    A ja zas na tú pečeň, keď už je hotová, ale ešte na ohni, hodím vajíčko. Rýchlo zamiešam a hneď šup na tanier, aby vajko nevyschlo. A trošku majoránky. Bravčová pečeň s vajíčkom, to je úžasné jedlo !


  • evanaaa, 22. februára 2011 o 21:29
    Zaujímavé, nikto nespomína hovädziu pečeň, pritom, zdá sa, je jemnejšia, ako bravčová. Keď som ešte robila, chodievali sme z roboty k mäsiarovi a ak bola, tak si ju skoro všetky kupovali.Najmä, ak bola " mladá", bola svetlejšia a pripomínala teľaciu. Bravčová j eniekedy horkastá, hovädzia skôr príjemne sladkavá, jediné mínus, že sa musí odblaniť, ale aj to sa dá. Preto sa divím, že je zaznávaná. Ja bravčovú ani nekupujem.


  • remcula, 23. februára 2011 o 09:28
    @pietroo , s tím vajíčkem to vyzkouším!! @evanaaa , já dělám z hovězích jater něco, jako svíčkovou. vynikající záležitost!! Vlastně ji dusíš na zelenině, pak vyndáš a zeleninu pomixuješ. Nevzpomenu si teď na název, ale je to vynikající, zahustěné smetanou s knedlíkem.
    @Js9mxd , tak dělám játra i já.


  • js9mxd, 23. februára 2011 o 17:59
    Ahoj evanaaa, ja tiež robím aj hovädziu pečienku, ale jej príprava si vyžaduje dlhší čas. Ja ju robievam tiež obalenú v troj obale.


  • evanaaa, 23. februára 2011 o 21:43
    Pri rýchlom spôsobe, len ju opražiť to netrvá dlhšie ako pri bravčovej, myslím si, a keby aj, mne chutí viac.


  • js9mxd, 24. februára 2011 o 18:20
    Evannaaa, musím odskúšať, dám Ti vedieť.


  • dobryhrncekvar, 25. februára 2011 o 09:25
    bravčovú pečienku mám najradšej, narýchlo orestovanú ako v tomto recepte, ale aj s cesnakom, nesmie chýbať majorán. Aj je prílohou ryža, tak orestujem s pečienkou lečo, ak sú prílohou zemiakové placky tak bez leča.


  • dajanca, 13. marca 2011 o 16:23
    na restovanie uprednostňujem bravčovú pečienku, zdá sa mi jemnejšia, hovädzia má takú trošku zrnitú štruktúru...akosi mi to vadí... koľko ľudí -toľko chutí :-)


  • helca103, 22. júla 2011 o 11:52
    tiež robím pečeň ako @js9mxd je to rýchle a dobré, občas pridám cesnak občas nejaké korenie ale nikdy to nerobím dlho aj dnes je na obed. Pečeň môžeme na každý spôsob aj kuraciu aj bravčovú....


  • laskonka81, 8. februára 2012 o 12:05
    Dáva niekto pred koncom kečup?


  • milo60, 11. októbra 2013 o 14:28
    @Js9mxd - rychlý a chutný oběd. Přidal jsem ještě trochu koření na "divočinu". Před chvíli jsem udělal dvě porce a... také jsem je obě s chuti zbaštil... Děkuji za recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist