Restovaná pečeň (fotorecept)

Restovaná pečeň (fotorecept)
Foto: js9mxd
js9mxdJs9mxd, recept pridal: 21. februára 2011 20:23Ďalšie jeho recepty

Nie každý miluje bravčovú pečienku, ale ak sa podarí, tak je to pochúťka.

Suroviny

3
porcie
10
minút
príprava
10-15
minút
tepelná úprava

Postup prípravy receptu

1

Bravčovú pečeň pokrájame na kúsky.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 1

2

Cibuľu nakrájame na kocky a dáme opražiť na masť.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 2

3

Pridáme rascu, mleté čierne korenie, nové korenie, bobkový list a po opražení cibuľky bravčovú pečienku.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 3

4

Restujeme cca 10 min. až pokiaľ po prepolení pečienky už nevyteká krv. Dôležité je nerestovať ju veľmi dlho, lebo rýchlo tvrdne. Na záver ju osolíme a podávame s čerstvým chlebom. Nesmie sa soliť skôr, lebo stvrdne a stratí fajnovú chuť.
Restovaná pečeň (fotorecept) - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (3,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • alexdidi, 22. februára 2011 o 05:56
    Ja zase mám radšej bravčovú ako kuraciu, ktorej vôbec nedôverujem...mám ju rada tiež s veľkým množstvom cibule, môj postup je však opačný ako Tvoj, najprv pečeň apotom cibuľa....


  • tetuska, 22. februára 2011 o 09:52
    ja mám rada obidva druhy, k hydinovej pridávam korenie napr. gyros, gulášové, na gril, steak korenie, to čo mám momentálne poruke...skús nabudúce bude to zaujímavejšia a vynikajúca chuť...


  • dorisa, 22. februára 2011 o 10:29
    Ja možem všetky druhy pečene. Tvoja vyzera tiež pekne.


  • marta5, 22. februára 2011 o 12:33
    Fantastická je kačacia pečen,moj syn ju miluje,ja tiež


  • zinnajdha, 22. februára 2011 o 15:58
    keď dáš najprv pečeň a až potom cibuľu, tak pečeň musí byť po dokončení veľmi tvrdá, nie ?


  • alexdidi, 22. februára 2011 o 16:40
    @zinnajdha , predpokladám, že Tvoja otázka sa týka môjho komentára, takže moja odpoveď znie: nie, vôbec nie je tvrdá. Robím ju tak, že na horúci olej hodím pečeň pokrájanú na rezančeky a rýchlo opečiem, pridám MČP, majoránku a veľa cibule na kolieska. Prikryjem a dusím 10 minút. Za ten čas je pečeň i cibuľa tak akurát. Dobre okoreniť a osoliť. Vyskúšaj, ja už ináč ani nerobím(ak ovšem nerobím na cesnaku).


  • js9mxd, 22. februára 2011 o 18:20
    Ahoj tetuska, ja tiež robím aj kuracie, ale tie robím trochu inak. To bude recept nabudúce.


  • pietroo, 22. februára 2011 o 19:44
    A ja zas na tú pečeň, keď už je hotová, ale ešte na ohni, hodím vajíčko. Rýchlo zamiešam a hneď šup na tanier, aby vajko nevyschlo. A trošku majoránky. Bravčová pečeň s vajíčkom, to je úžasné jedlo !


  • evanaaa, 22. februára 2011 o 21:29
    Zaujímavé, nikto nespomína hovädziu pečeň, pritom, zdá sa, je jemnejšia, ako bravčová. Keď som ešte robila, chodievali sme z roboty k mäsiarovi a ak bola, tak si ju skoro všetky kupovali.Najmä, ak bola " mladá", bola svetlejšia a pripomínala teľaciu. Bravčová j eniekedy horkastá, hovädzia skôr príjemne sladkavá, jediné mínus, že sa musí odblaniť, ale aj to sa dá. Preto sa divím, že je zaznávaná. Ja bravčovú ani nekupujem.


  • remcula, 23. februára 2011 o 09:28
    @pietroo , s tím vajíčkem to vyzkouším!! @evanaaa , já dělám z hovězích jater něco, jako svíčkovou. vynikající záležitost!! Vlastně ji dusíš na zelenině, pak vyndáš a zeleninu pomixuješ. Nevzpomenu si teď na název, ale je to vynikající, zahustěné smetanou s knedlíkem.
    @Js9mxd , tak dělám játra i já.


  • js9mxd, 23. februára 2011 o 17:59
    Ahoj evanaaa, ja tiež robím aj hovädziu pečienku, ale jej príprava si vyžaduje dlhší čas. Ja ju robievam tiež obalenú v troj obale.


  • evanaaa, 23. februára 2011 o 21:43
    Pri rýchlom spôsobe, len ju opražiť to netrvá dlhšie ako pri bravčovej, myslím si, a keby aj, mne chutí viac.


  • js9mxd, 24. februára 2011 o 18:20
    Evannaaa, musím odskúšať, dám Ti vedieť.


  • dobryhrncekvar, 25. februára 2011 o 09:25
    bravčovú pečienku mám najradšej, narýchlo orestovanú ako v tomto recepte, ale aj s cesnakom, nesmie chýbať majorán. Aj je prílohou ryža, tak orestujem s pečienkou lečo, ak sú prílohou zemiakové placky tak bez leča.


  • dajanca, 13. marca 2011 o 16:23
    na restovanie uprednostňujem bravčovú pečienku, zdá sa mi jemnejšia, hovädzia má takú trošku zrnitú štruktúru...akosi mi to vadí... koľko ľudí -toľko chutí :-)


  • helca103, 22. júla 2011 o 11:52
    tiež robím pečeň ako @js9mxd je to rýchle a dobré, občas pridám cesnak občas nejaké korenie ale nikdy to nerobím dlho aj dnes je na obed. Pečeň môžeme na každý spôsob aj kuraciu aj bravčovú....


  • laskonka81, 8. februára 2012 o 12:05
    Dáva niekto pred koncom kečup?


  • milo60, 11. októbra 2013 o 14:28
    @Js9mxd - rychlý a chutný oběd. Přidal jsem ještě trochu koření na "divočinu". Před chvíli jsem udělal dvě porce a... také jsem je obě s chuti zbaštil... Děkuji za recept.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Zaváram, zaváraš, zavárame. Dnes kompóty.
Zaváracia sezóna je v plnom prúde. Tak poďme na to.

Paradajkový paprikáš
Rajčina mala a má v našej rodinnej kuchyni dosť rozporné miesto. Túto plodinu peruánskych Indiánov pestujeme od čias, čo si pamätám.

Tvrďáci vyšli z módy, ženy preferujú citlivých mužov
- Inzercia -
Tradičný obdiv k drsňákom sa pomaly vytráca, svaly a sila prestávajú byť v kurze.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 29/2014: Prázdniny u babičky Prázdniny u babičky
Časopis Varecha v piatok 1. augusta 2014 v denníku Pravda.


TOPlist