Ražný chlieb

empedoklesEmpedokles, 34 ročná žena, 8. mája 2012 14:40
Ďalšie jej recepty »

30 min
na 220-180 °C

Suroviny

Postup prípravy

  1. 1

    Zo vsetkych ingrediencii vypracujeme cesto. Poprasime trochou muky a zakryjeme utierkou. Nechame cesto kysnut az bude 1,5 nasobne vacsie. To moze trvat 1,5-2 hodiny. Kludne ho mozme nechat cez noc kysnut v chladnicke, bude este chutnejsi.

  2. 2

    Pol hodinu pred pecenim zapneme ruru na plno a vlozime do nej formu alebo plech ( ja zvyknem piect na skale ) 5 min pred pecenim vlozime na spodok rury malu nadobku s vriacou vodou. Vyformovane cesto vlozime do rury. Po 10 minutach znizime teplotu na 180 a na 20 sekund otvorime dvierka a pecieme dalsich 20 minut. Chlebik nechame kompletne vychladnut pred krajanim. Dobru chut;)

ohodnoť recept:
Recept je zaradený do tagov:


TOPlist