Ratatouille v rúre (fotorecept)
Autor receptu: nazarboncuk
Jednoduchá a chutná obmena známeho jedla :)
4 porcie |
20 minút príprava |
60 minút na 200 °C |
Postup
- Zeleninu umyjeme, prípadne ošúpeme.
- Baklážan nakrájame na hrubé plátky....
- ...a na kocky.
- Podobne nakrájame ostatnú zeleninu: mrkvu na hrubšie kolieska...
- ...cuketu prekrojíme na polovice, lyžičkou vydlabeme stred (kto nechce nemusí) a nakrájame na hrubé polmesiačiky.
- Cibuľu nakrájame na väčšie kocky, cesnak na jemné plátky.
- Paradajky tiež nakrájame na veľké kocky.
- Zemiaky nakrájame na zhruba 0,5 cm hrubé plátky.
- Všetky suroviny (okrem paradajok) vložíme do veľkej misy a zalejeme olivovým olejom.
- Premiešame a ochutíme soľou, čiernym korením, chilli práškom alebo vločkami, sušenou mätou, sušeným kôprom a salçou (tuhá papriková pasta - dostať kúpiť v tureckom obchode s potravinami), prípadne možno nahradiť paprikovou pastou pálivou alebo sladkou, podľa chuti.
- Všetko spolu dobre premiešame (najlepšie rukami) :)
- Nakoniec opatrne primiešame aj paradajky. Zmes uložíme do ohňovzdornej misy a dáme do vyhriatej rúry.
- Zeleninu pečieme na strednej mriežke pri 200 C asi 20 - 30 minút, prikryté alobalom. Potom alobal odstránime a ešte zhruba polhodinu dopekáme. Môžeme podliať trochou vody.
- Toto jedlo chutí najlepšie vychladené, podávané s bielym jogurtom a bielym pečivom. Ak sa podáva teplé, je super ho posypať riadnou porciou nasekanej kôprovej vňate.
- Dobrú chuť! :)