Ratatouille s lososom

danver - fotkadanver, 11. marca 2014
Ratatouille s lososom
Foto: danver

Tento recept som videl v TV a vyzeral veľmi dobre. Tak som ho spravil a a ako to dopadlo sa presvedčte sami.

2
porcie
10 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
1 ks
3 strúčiky
1 PL
1,5 dl
1 ks
10 g
2 PL




Postup

  1. 1

    Najprv nakrájame, nasolíme a o cca 10 minút osušíme baklažán. Všetku zeleninu nakrájame na kocky. Osolíme a okoreníme. Na panvicu nalejeme olivový olej a dáme opekať zeleninu. Pridáme paradojkový pretlak a paradajkovú šťavu, zakryjeme a necháme dusiť.

    Ratatouille s lososom - obrázok 1
  2. 2

    Lososa na strane kde nie je koža osolíme hrubozrnnou soľou. Na panvicu dáme 1 pl olivového oleja. Na rozohriaty olej opatrne položíme lososa na stranu s kožou. O chvíľu otočíme. Potom opäť otočíme na stranu s kožou a pridáme k nemu kúsok masla a šťavu z polovice citróna. Vypneme šporák a zakryjeme pokrievkou.

    Ratatouille s lososom - obrázok 2
  3. 3

    Zatiaľ sa dokončilo ratatouille, ktoré naservírujeme na tanier. Odokryjeme lososa a položíme na zeleninu. Ozdobíme bazalkou.

Diskusia k receptu

denyany
Fajn receptík, rada by som sa presvedčila, ako sa ti podaril, najlepšie ochutnávkou. Ale vyzerá to výborne!
afataga
ty mas 13 rokov??? ked sa dievcine povie ze sikovnica, tebe mam povedat co? sikovnic :-), len toho lososa by som nezakryvala, aby nezmlandravel
danver
Nezmlandravel bol vyborny a urcite v tom budem pokracovat
hanak
@danver , si šikula! Lososa pripravujem dosť často, je to naša obľúbená ryba (hlavne preto, že ju ja platím). Ale dosť často sa dá kúpiť za dobrú cenu. Tvoj recept sa mi páči a obdivujem Ťa, že v Tvojom veku si nabral odvahu ho sem dať, lebo ja som až taký hrdina neni. Určite lososa pripravím podľa Teba, najneskôr keď budem mať vlastnú úrodu cukiet. Zatiaľ Ti dávam 5 hviezdičiek za hrdinstvo a za pekné foto k receptu*****
janger
Z teba maju doma iste radost :-). Len tak dalej.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia