Púpavový med

olulikOlulik, recept pridal: 1. mája 2012 8:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

1 postup: 200ks púpavy namočíme na 20 min. do vody a umyjeme. 3/4L vody, celý citrón pokrájať, dáme na 10 min. vrieť. Precedíme, pridáme 1kg cukru varíme asi 1hod. Nie moc hustý, zhustne v pohári.

2

2.Postup: 200ks púpavových hlavičiek, dáme zovrieť 6dcl vody a keď voda vrie dáme do nej púpavu. Necháme 3 min. variť. Odložíme na 30 min. a necháme stáť. Scedíme. Do šťavy pridáme 1kg cukru, z 1 citróna šťavu, necháme 45min. variť. Necháme potom vychladnúť a dáme do pohárov.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medovnicek, 1. mája 2012 o 19:23
    púpavový med zvykla moja mamka robievať, keď som bola malá, vďaka za pripomenutie receptu


  • katarina1959, 1. mája 2012 o 19:39
    Robila som minulý týždeň, ale trochu inak. 500 kvetov v 2 litroch vody nechať zovrieť a 2-3 min. povariť. Hrniec prikryť a nechať odstáť 24 hod. Precediť, šťavu z kvetov rukou vytlačiť, pridať 2 kg cukru a šťavu z 2-3 citrónov a variť na miernom plameni. @Olulik ukladám aj Tvoje recepty, ešte budem robiť med keď púpava znovu zakvitne.


  • astheart, 2. mája 2012 o 13:23
    Je super. Dělám každý rok. Akorát ještě přidávám pomeranč. Když mě v zimě škrábe na průduškách nebo už dokonce kašlu, sním malou skleničku (od přesnídávky) a je okamžitě po nemoci!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:


Magazín

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.

Rúra na pečenie: Nie je už len obyčajná pec
Vianoce – obdobie, kedy naše rúry na pečenie nemajú čas na oddych, sa pomaly blížia. Ak uvažujete o kúpe novej rúry, pomôžeme vám článkom, v ktorom si prečítate, aké parametre si máte pri ich výbere všímať, aby vám to dobre pieklo.

Prvá adminka Varechy Sandra: Varecha bola pre mňa obrovská škola
Prvá adminka Varechy Sandra Bombošová spomína na začiatky Varechy, obľúbené recepty a prezradila nám tiež, čo jej práca vo Varecha.sk dala.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 43/2014: Slovensko na tanieri (3) Slovensko na tanieri (3)
Časopis Varecha v piatok 24. októbra v denníku Pravda.


TOPlist