Púpavový med

olulikOlulik, recept pridal: 1. mája 2012 8:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

1 postup: 200ks púpavy namočíme na 20 min. do vody a umyjeme. 3/4L vody, celý citrón pokrájať, dáme na 10 min. vrieť. Precedíme, pridáme 1kg cukru varíme asi 1hod. Nie moc hustý, zhustne v pohári.

2

2.Postup: 200ks púpavových hlavičiek, dáme zovrieť 6dcl vody a keď voda vrie dáme do nej púpavu. Necháme 3 min. variť. Odložíme na 30 min. a necháme stáť. Scedíme. Do šťavy pridáme 1kg cukru, z 1 citróna šťavu, necháme 45min. variť. Necháme potom vychladnúť a dáme do pohárov.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medovnicek, 1. mája 2012 o 19:23
    púpavový med zvykla moja mamka robievať, keď som bola malá, vďaka za pripomenutie receptu


  • katarina1959, 1. mája 2012 o 19:39
    Robila som minulý týždeň, ale trochu inak. 500 kvetov v 2 litroch vody nechať zovrieť a 2-3 min. povariť. Hrniec prikryť a nechať odstáť 24 hod. Precediť, šťavu z kvetov rukou vytlačiť, pridať 2 kg cukru a šťavu z 2-3 citrónov a variť na miernom plameni. @Olulik ukladám aj Tvoje recepty, ešte budem robiť med keď púpava znovu zakvitne.


  • astheart, 2. mája 2012 o 13:23
    Je super. Dělám každý rok. Akorát ještě přidávám pomeranč. Když mě v zimě škrábe na průduškách nebo už dokonce kašlu, sním malou skleničku (od přesnídávky) a je okamžitě po nemoci!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:


Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist