Púpavový med

olulikOlulik, recept pridal: 1. mája 2012 8:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

1 postup: 200ks púpavy namočíme na 20 min. do vody a umyjeme. 3/4L vody, celý citrón pokrájať, dáme na 10 min. vrieť. Precedíme, pridáme 1kg cukru varíme asi 1hod. Nie moc hustý, zhustne v pohári.

2

2.Postup: 200ks púpavových hlavičiek, dáme zovrieť 6dcl vody a keď voda vrie dáme do nej púpavu. Necháme 3 min. variť. Odložíme na 30 min. a necháme stáť. Scedíme. Do šťavy pridáme 1kg cukru, z 1 citróna šťavu, necháme 45min. variť. Necháme potom vychladnúť a dáme do pohárov.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medovnicek, 1. mája 2012 o 19:23
    púpavový med zvykla moja mamka robievať, keď som bola malá, vďaka za pripomenutie receptu


  • katarina1959, 1. mája 2012 o 19:39
    Robila som minulý týždeň, ale trochu inak. 500 kvetov v 2 litroch vody nechať zovrieť a 2-3 min. povariť. Hrniec prikryť a nechať odstáť 24 hod. Precediť, šťavu z kvetov rukou vytlačiť, pridať 2 kg cukru a šťavu z 2-3 citrónov a variť na miernom plameni. @Olulik ukladám aj Tvoje recepty, ešte budem robiť med keď púpava znovu zakvitne.


  • astheart, 2. mája 2012 o 13:23
    Je super. Dělám každý rok. Akorát ještě přidávám pomeranč. Když mě v zimě škrábe na průduškách nebo už dokonce kašlu, sním malou skleničku (od přesnídávky) a je okamžitě po nemoci!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:


Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 5/2015: Fašiangy 2 Fašiangy 2
Časopis Varecha v piatok 30. januára v denníku Pravda.


TOPlist