Púpavový med

olulikOlulik, recept pridal: 1. mája 2012 8:26Ďalšie jeho recepty

Suroviny


Postup prípravy receptu

1

1 postup: 200ks púpavy namočíme na 20 min. do vody a umyjeme. 3/4L vody, celý citrón pokrájať, dáme na 10 min. vrieť. Precedíme, pridáme 1kg cukru varíme asi 1hod. Nie moc hustý, zhustne v pohári.

2

2.Postup: 200ks púpavových hlavičiek, dáme zovrieť 6dcl vody a keď voda vrie dáme do nej púpavu. Necháme 3 min. variť. Odložíme na 30 min. a necháme stáť. Scedíme. Do šťavy pridáme 1kg cukru, z 1 citróna šťavu, necháme 45min. variť. Necháme potom vychladnúť a dáme do pohárov.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • medovnicek, 1. mája 2012 o 19:23
    púpavový med zvykla moja mamka robievať, keď som bola malá, vďaka za pripomenutie receptu


  • katarina1959, 1. mája 2012 o 19:39
    Robila som minulý týždeň, ale trochu inak. 500 kvetov v 2 litroch vody nechať zovrieť a 2-3 min. povariť. Hrniec prikryť a nechať odstáť 24 hod. Precediť, šťavu z kvetov rukou vytlačiť, pridať 2 kg cukru a šťavu z 2-3 citrónov a variť na miernom plameni. @Olulik ukladám aj Tvoje recepty, ešte budem robiť med keď púpava znovu zakvitne.


  • astheart, 2. mája 2012 o 13:23
    Je super. Dělám každý rok. Akorát ještě přidávám pomeranč. Když mě v zimě škrábe na průduškách nebo už dokonce kašlu, sním malou skleničku (od přesnídávky) a je okamžitě po nemoci!



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Recept je v kategóriach:


Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist