Pstruh na citrónoch a rozmaríne

redakcia
, 23. decembra 2012
Pstruh na citrónoch a rozmaríne
Foto: Shutterstock
2
porcie
15 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

2 ks
2 vetvičky
1 ks
1 strúčik
4 PL
 čerstvo namleté




Postup

  1. 1

    Pstruhy umyjeme, vložíme do zapekacej misky, osolíme a okoreníme. Do vnútra každého pstruha vložíme dve lyžice masla, dva plátky citróna, kúsok cesnaku a vetvičku rozmarínu.

  2. 2

    Zvyšok masla rozdelíme na pstruhy, obložíme zvyšnými plátkami citróna a upečieme. Pečieme približne 20 minút – závisí od veľkosti pstruhov.

  3. 3

    Podávame s restovanou zeleninou alebo so šalátom.

Diskusia k receptu

viera1
Doplnila by som postup:pstruhy umyjeme a otrieme papierovou utierkou dosucha...Ja ich ešte po osolení vyváľam v hladkej múke,zmiešanej s mletou červ.paprikou, oklepem a tak dávam piecť-neprilepia sa na dno.
marauder
hmmm... chybaju mi tam este nejake bylinky, ale vyzera to celkom fajn. Vyskusam, mam 2 cerstve pstruhy. 20 min je vela. Umenie je trafit cas.
@viera1 : "v hladkej múke,zmiešanej s mletou červ.paprikou..." optimalna uprava filetov z ryb, klasika. Ale nie na cerstve ryby!
viera1
@marauder ,moja rada je určená neskúseným...videla som sklamanie z toho,že sa pstruh prilepil na panvicu a dievča bolo znechutené. Čerstvá ryba sa na panvici skrúti a je problém ju dobre opiecť a aj upraviť na tanieri.Múka sa opečie do chrumkava a je veľmi chutná.Pre neskúsených doporučujem nechať čerstvo chytenú rybu ponechať aspoň hodinu odležať v chlade.
dandika1
Robila som filety zo pstruha piekla som ich v porcelanovel zapekacej mise podla receptu,nic sa mi neprilepilo ,nestocilo boli chutne .Kedze som chcela vyskusat recept tak som tam nic nepridala,musim povedat tak ako je je chutny.@marauder az by som tam pridala viac inych byliniek ,to by uz bol iny recept,(su tu aj take recepty.)Vsetko dobre v Novom roku.....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia