Polievka z údeného kolienka - bujará fotorecept

pacun110 - fotkapacun110, 7. februára 2011
Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept)
Foto: pacun110

Údené kolienko vzniká tak,že svieže kolienko sa zaúdi,najlepšie v údiarni!No a z takéhoto kolienka som si urobil,keď som si ho kúpil v mäsne,polievku...fááájnúúú!!!

Suroviny

1 ks
1 kg
120 gr, ,petržlen
120 gr, ,zeler
1-2 ks
5-6 strúčikov
220 gr
2 hrste




Postup

  1. 1

    ...pripravím si všetky suroviny na linku aby som ich potom nemusel zháňať.A prečo je tam aj ten kus pekného bôčika?No,preto,že keď som ho uvidel u mäsiara na pulte,taký krásny, prerastaný,tak som neodolal,skoro kilo som si,za výhodnú cenu kúpil a po uvarení z neho urobím nádhernú paprikovo cesnakovú slaninku...

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    ...koleno,bôčik,neobielené cibule,obielený cesnak,nové korenie a zo dve feferónky som dal variť.Soliť,zatiaľ nesolím - počkám ako sa prejaví údené koleno vo vode.

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    ..teraz možno niektorých kuchárov nazlostím,ale ja vzniknuvšiu penu z varenia nezbieram!!Veď načo aj?Ona sa časom zrazí na také tmavé čosi,ktoré pri cedení polievky zachytím...Ale pení riadne-čo????

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    A takto to vyzerá po,asi pol hodine v celku "bujarého" varu!Po pene ani chýru ani slychu a nie je ani veľmi mútna,ako sa vraví,že po vare sa zmúti....Pripravil som si aj degustačnú mištičku,dnes,pre zmenu s uškom!

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    ...júúúj!Opakujem sa,ale milujem takýto kuchynský bordel!Nakrájané šupky z hocičoho v igelitke,tu miska,tam sitko(vôbec netuším na čo),škrabka,ananás a aby toho nebolo málo,tak som sa rozhodol,že v sektore vpravo dole,lebo sa nudím, si len tak,pre radosť urobím šalát z tuniaka!Zeleninu do polievky som si nakrájal na kolieska - čo budem,stále len na kocky!Veď aj kolieska sú milé...

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    ...mäso už je uvarené,vybraté z hrnca,polievka precedena(a zbavená zvyškou tej peny,čo som spomínal na začiatku.A už aj viem na čo som mal tam to sitko!) a zelenina do nej vhodená,aby bola následne varená,aj zemiaky som dal,v malom hrnci sa robí zápražka s nadrobno pokrájanou cibuľou a do odkvapkaného tuniaka som si nakrájal,červenú a bielu cibuľu,papriku, paradajku a uhorku,zľahka som to posolil,okorenil a dal trošku octu...

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 6
  7. 7

    ...šalát je už premiešaný a dochutený,teraz pôjde do ľadničky,zelenina a zemiaky sú už skoro uvarené,je tam pridaná aj "geršňa" a do zápražky som dal studenú vodu,povaril a za chvíľu to dám do polievky,ochutím a ešte povarím...Koleno vykostím a pridám do polievky,slaninu nechám vychladnúť a potom potriem rozdrveným cesnakom,zmiešaným so soľou a obalím červenou paprikou...

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 7
  8. 8

    ..a keďže som mal riadu ako naozaj,tak som si ho,celkom z radosťou,nadšením a veselou piesňou na perách,umyl.Možno to neviete,ale riad umývam celkom rád..!

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 8
  9. 9

    ..polievka je už hotová,už len tak dobubláva...

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 9
  10. 10

    ...a mám pripravenú aj porciu,na pondelok do práce!!!Tá konzerva tam-to som kŕmil psa,to nešlo z toho ani kuštik do polievky-vážne!!!

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 10
  11. 11

    ...šalát je už tiež rozdelený a tiež skončí v robote ako desiata - po dva dni!!!Čerstvé pečivo k nemu si kúpim cestou do roboty,v jednom nemenovanom reťazci,čo je otvorený celý deň i noc...

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 11
  12. 12

    ...a na slaninku sa teším,keď prídem z práce a vyvenčím psa!Zapnem si televízor,odkrojím kus chleba,nakrájam cibuľu..ej,to bude!!!!

    Polievka z údeného kolienka - bujará (fotorecept) - obrázok 12

Diskusia k receptu

letisia
polievočka podľa môjho gusta, cez víkend uvarím....a konečne niekto, kto tiež nezberá z polievky počas varenia "šuminy" ako ja :-)
pacun110
keby sme boli na FB,tak kliknem,že - "páči sa mi". Ďakujem...
evusik
a vieš že sa hovorí, že chlapi nedokážu robiť dve veci naraz? a ty si toho toľko stihol.... aj polievku výbornu, aj šalátik a tá slaninka !!!!! no veľmi si ty šikovný.... a ešte sa človek baví aj pri čítaní tvojho "receptu"..... a ja tiež nezbieram šuminy, lebo som kedysi strašne dávno čítala, že sa to nemá (už neviem prečo) .... pekný fotorecept, v tvojom prípade by som ho nazvala fotopríbeh :-)
evanaaa
Šuminy na polievke sú vlastne vyvreté bielkoviny, mala by sa zbierať len tá šedá vrsva, pod tým je biela pena, to sú tie bielkoviny - nechať.A toto je " majstrovská " polievka !
anina43
veľmi šikovný si ty chlapec, a obdivujem ťa ako dokážeš popri tom všetkom varení nakrmiť aj psika a porobiť za sebou poriadokv kuchyni, tvoja pani má iste radosť , varenie je tvoja záľuba, alebo sa tomu venuješ aj profesionálne ? nech sa ti dari a urob nám radosť ďalšim tvojim výtvorom
sjuz
super napísané:), hneď sa mi zlepšila nálada, keď som videla ten organizovaný "poriadok" - nielen môj mužíček ho vie takto zvládnuť:)!
Super polievočka, a ten bôčik ešte lepší:))!
sovka62
Som hladná ako pes (teda ten tvoj pre nakŕmením), lebo vianočné kilá nechcú popustiť a v sobotu nás čaká ples. Tak konzumujem len záchovné dávky, aby šaty lepšie sadli a ty sem pridáš takýto recept! Asi si poplačem.............. (Ale po plese polievku uvarím, aj keď sa mňa nalepí späť nejaké to deko, za takú dobrotu sa oplatí to risknúť.)
jarunka
Krasne nafoteny postup. Urcite vynikajuca polievocka.
ebaka
výborne som sa pobavila pri fotopríbehu,si šikovný,ale to už tu bolo skonštatované...ja tiež nezbieram penu,je to bielkovina
marienka44
Veľmi vtipne napísané a podrobne nafotené.
My sme doma (rodičia) tiež takú polievku varili. A nevedela som, že sa tam dáva aj zápražka. Ukladám do KK.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia