Polievka s lahôdkovým tofu, zeleninou a francúzskou nátierkou

mariana33 - fotkamariana33, 4. júna 2014
Polievka s lahôdkovým tofu, zeleninou a francúzskou nátierkou
Foto: mariana33

Trochu som zmenila recept čo som našla v jednej malej knižke...ľahká, rýchla a zdravá polievka...

4
porcie
5 minút
príprava
30 minút
tepelná úprava

Suroviny

1 ks
1 ks
1 bal.
4 PL
1,5 l
 (maggi bylinka)
1/2 ČL
 (alebo bujón)




Postup

  1. 1

    Do vriacej osolenej(prípadne dáme bujón) vody dáme zeleninu. Pridáme kurkumu. Chvíľku povaríme, pridáme na kocky nakrájané tofu a červenú šošovicu. Varíme ešte cca 10min a potom do polievky pridáme v troche vody rozmiešanú francúzsku nátierku a ligurček. Ochutíme solčankou, vegetou al. soľou. Mrazenú zeleninu môžme zameniť za čerstvú.

Diskusia k receptu

pipnat
a prečo nie?rýchlovka...aj ja občas kúpim nátierku v črievku, ale predtým pozriem zloženie, kupujem bez zbytočných prídavných látok a ak sa použije solčanka alebo bujón bez glutamanu, fakt nevidím na tom nič zlé:)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia