Pohánka s banánovou omáčkou

1000thwindow - fotka1000thwindow, 18. marca 2015

Sýte, rýchle, jednoduché, zdravé. Ako raňajky, olovrant a kľudne aj ako obed :) Pohánka sama o sebe nie každému sadne, ale v takejto či Zobraziť celý popisSýte, rýchle, jednoduché, zdravé. Ako raňajky, olovrant a kľudne aj ako obed :) Pohánka sama o sebe nie každému sadne, ale v takejto či podobnej variácii si ju zamilujete!

Suroviny

100 g
2 PL
1 ks
2 PL
1 ČL




Postup

  1. 1

    Pohánku si aspoň 4hodiny pred konzumovaním namočíme do dvojitého množstva vriacej vody a necháme stáť. Napučanú pohánku na panvici trochu pripečieme do chrumkava (variť by sa nemala - stráca tým veľa živín)

  2. 2

    Omáčka - najskôr necháme skaramelizovať cukor. Kto nevie: môžte/nemusíte zmiešať s vodou v pomere 1:3 v prospech cukru, obsah kastrolu potrasieme tak, aby nič nebolo prilepené po okrajoch a zahrievame, ako stúpa teplota, cukor začne bublať a meniť aj farbu. Ako pomaličky hnedne, pridáme nakrájaný banán na kúsky a citlivo asi 1PL teplej vody na zriedene a za stáleho miešania si v omáčke banán rozpučíme. Pri želanej konzistencii odstavíme a pridáme ešte mak a škoricu.

  3. 3

    Pohánku zmiešame s banovým krémom a rýchla pochúťka je hotová :)

    Pohánka s banánovou omáčkou  - obrázok 3

Diskusia k receptu

mariaklara
práve mám problémy s kŕčovými žilami a toto je vraj na to dobre jesť....mne nerobí problém ju jesť, tak sa teším na tento recept...:-)
jamarlen
takouto technológiou sme ešte pohánku nerobili, /bod 1/, opražíš ju na tuku, či nasucho, vodu zleješ, či ju všetku vypije?
cucoriedocka
Tak toto je vitamínová a vápniková bomba + zároveň dobré aj na krvičku. Ďakujem za skvelý recept. Vyskúšam! ;-)
1000thwindow
@jamarlen Opražím nasucho a vodu nezlievam, ja tú pohánku nechám väčšinou vo vode, kým ju viac-menej nevstrebe a ten zvyšok vpije pri pražení a nepripaľuje sa. Pozor na to, vodu z pohánky nikdy nezlievajte! Práve tam je ten rutín - jedna z najdôležitejších zložiek pohánky :)
bembo
zaujímavé,musím vyskúšať.ukladám do KK
siuuu
Na sladko som ju ešte nerobila, musím vyskúšať.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia