Plnené zapekané žemle

Plnené zapekané žemle
Foto: sjuz
sjuzSjuz, recept pridal: 28. apríla 2011 19:45Ďalšie jeho recepty

Zostalo mi údené, aj dvojdňové žemle...:) a rýchla a jednoduchá večera zo zvyškov bola o chvíľu na stole. Žiadna špecialitka:)))

Suroviny

4
porcie
10
minút
príprava
15
minút
na 170 °C

Postup prípravy receptu

Zo žemlí odrežeme vršok, a vnútro opatrne vydlabeme.

V miske zmiešame smotanu, syr, nakrájanú cibuľku, a mäso pokrájané na malé kocky. Okoreníme, a pridáme čili. Samozrejme, kto nemá rád pikantné, nemusí:)

Zmesou naplníme žemle. navrch podávame striedku, na ktorú uložíme plátok masla.

Žemle uložíme na plech potretý olejom, a vložíme do vyhriatej rúry a zapečieme do zlata.
Plnené zapekané žemle - obrázok 4



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

23 komentárov k receptu
  • bobarka, 28. apríla 2011 o 21:22
    To bola ale perfektná večera. Vďaka za dobrý tip!


  • hviezdickaz, 28. apríla 2011 o 22:10
    nezdrave,ale vyborne ! urcite vyskusam :)))


  • abdul, 29. apríla 2011 o 07:00
    Recept s *. Nádhera.


  • tetuska, 29. apríla 2011 o 07:42
    vyzerajú akoby čerstvo upečené, tá plnka...


  • jezibabka1, 29. apríla 2011 o 07:43
    šikovný receptík:) ukladám si:)


  • sjuz, 29. apríla 2011 o 08:02
    totalne nezdravé :)!!! zvládla som len polku, ostatné dojedol môj manžel:)!


  • jezibabka1, 29. apríla 2011 o 09:25
    nevydržala som a urobila, ale bez čili, lebo štiplavinu nelubim:) Zuzi máš pravdu- totálne nezdravé- ale jaké DOBRÉ:))))))


  • sjuz, 29. apríla 2011 o 09:42
    a sýte:)


  • remcula, 29. apríla 2011 o 10:28
    Ježkovy oči!! Podej mi jeden, nebo si je půjdu hned udělat!! Krása a věřím, že se po nich zapráší!


  • altyn, 29. apríla 2011 o 11:10
    Ja na tom nevidím nič nezdravé, len chutné! :-)))


  • frezia68, 29. apríla 2011 o 15:19
    Nezvýšilo ani údené,ani žemle :-( ,lebo som piekla chlebík od @tizian ,ale jednu žemličku pri hokeji by som zvládla :-))) a urobím aj bez údeného,lebo si ma navnadila :-)))


  • evanaaa, 29. apríla 2011 o 16:47
    Sjuz, dobrý nápad na rýchlu večeru. Aké žemle si prosím, použila, iste väčšie. nie?


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 11 komentárov)
  • sjuz, 29. apríla 2011 o 16:48
    práveže klasické kaiserky, evanaa...


  • evanaaa, 29. apríla 2011 o 16:48
    Ozaj a ešte syr navrch a bude to dokonalé, ale ani nemusí byť.


  • enerrgizer, 29. apríla 2011 o 16:53
    perfektné...


  • sjuz, 29. apríla 2011 o 16:54
    napadlo to aj mne, ale toho syru je dosť vnútri, tak sa mi ani nežiadalo:)


  • cica2, 29. apríla 2011 o 18:36
    mňam!:)


  • violetacamorova, 30. apríla 2011 o 14:57
    Perfektné, vieš prečo? Lebo milujem zapekaný chlieb a keďže sme dvaja tak ho nemôžem spraviť lebo kto by to jedol také kvantum, ale žemle to zvládneme, super!


  • orchidea, 30. apríla 2011 o 19:05
    Neviem prečo by to malo byť až tak nezdravé, oveľa nezdravejšie jedlá sú a toto vyzerá veľmi dobre.


  • jogal, 6. mája 2011 o 15:05
    Robím podobné, ale miesto údeného dám ešte nezdravšiu opečenú oravskú slaninku a miesto cibuľky dávam surovú papriku pokrájanú na drobno. Z tej slaninky dám len škvarky a výpek použijem na tie vydlabance. Tvoja verzia je zaujímavá, pre zmenu vyskúšam.


  • sjuz, 6. mája 2011 o 20:01
    tiež by som dala slaninku - mňam - ale chcela so využiť to údené, čo zostalo...:)


  • dorisa, 15. augusta 2011 o 10:27
    Mňam.


  • thelucia, 6. augusta 2013 o 11:50
    vyzerá to úžasne ! mňam :)



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist