Plnené morčacie prsia (fotorecept)

Plnené morčacie prsia (fotorecept)
palokuchkiPalokuchki, recept pridal: 12. septembra 2011 11:36Ďalšie jeho recepty

Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som si na internete viacej receptov, aby som mala predstavu cim naplnit morcacie prsia. Zladila som to potom s tym, co som mala doma.

Suroviny

5-6
porcií
20
minút
príprava
60
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

1

Morcacie prsia som narezala na hrubsi plat a potom som ho este rozklepala. Masovy plat som posolila a okorenila cerstvo zomletym korenim. Na maso som potom postupne poukladala na platky nakrajanu pecienku, maslo, listky citronoveho tymianu a pininove semienka.
Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 1

2

Platky masa som skrutila a zaviazala kuchynskym spagatikom.
Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 2

3

Roladky som obalila v muke, do ktorej som pred tym zamiesala korenie.
Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 3

4

Masove roladky som potom oprazila na rozohriatom oleji.
Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 4

5

Oprazene roladky som dala do zapekacej misy. Roladky som este poliala stavou z jedneho pomaranca.
Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 5

6

Maso som prikryla a piekla som vo vyhriatej rure 200C 60 minut. Maso este pustilo trochu stavy. Z upeceneho masa som dala dolu spagatiky, a roladky som pokrajala na hrubsie platky. Servirovala som ich s pecenymi zemiakmi, s tekvicou a s kapustovym salatom. Recept na tento salat som dala uz davnejsie na Varechu.
Plnené morčacie prsia (fotorecept) - obrázok 6



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • evusik, 12. septembra 2011 o 13:30
    páči sa mi ako si rozložila pečienku, tvorí to takú mozaiku, je to pekné na oko a určite aj výborné na chuť... teda mňa kombinácia mäsa a pečienky vždy dostane :-) foto ako vždy krásne....


  • bibia1, 12. septembra 2011 o 13:31
    teda, samé dobroty


  • danculka, 12. septembra 2011 o 13:54
    Pekné,nareze,chutné soper,ukladám...


  • michsamant, 12. septembra 2011 o 14:29
    pekne mnam


  • tatranka, 12. septembra 2011 o 14:42
    Veľmi pekný a chutný recept.Ešte som do plnenej roládky nedávala pečienku.Neztvrdne pri dlhšom pečení?Musím to takto vyskúšať.


  • ketty3811, 12. septembra 2011 o 18:07
    chutné a pekne nafotené.:-)


  • palokuchki, 13. septembra 2011 o 04:57
    Dakujem vam vsetkym. S tou pecienkou som to tiez takto robila prvykrat. @tatranka pecienka nebola tvrda. Neviem ci to bolo tym, ze bola pekna bleda ako z vykrmenej husi. No skoda, ze nebola taka velka ako husacia.


  • babkamt, 13. septembra 2011 o 11:04
    recept vyskúšam,no mňa by ešte zaujímalo,ako si pripravila tekvicu.Piekla si ju?Alebo uvarila a trochu opiekla?Moja nevesta tiež pridáva k mäsu veľa zeleniny,no ona ju len varila.A keď mi dali jesť klokana a tvrdili,že je to hovädzie,nepresvedčili mi o opaku.


  • jerica, 13. septembra 2011 o 11:45
    Danielka , ukladám KK - rýchle a chutné hneď by som sa do toho pustila,!!


  • palokuchki, 13. septembra 2011 o 12:11
    @babkamt , @jerica dakujem. @babkamt , tekvicu som piekla. Nakrajanu som ju rozlozila na plech a trochu som ju pokvapkala olejom. Asi za 15-20 minut je upecena. Ked ju nechas trosku dlhsie piect a poobracas ju, tak sa ti pekne pripecie. S tym klokanom aj my sme skusali viacej sposobov. Nechutil nam. Vadi nam ta sladkava chut. Raz som klokana pripravila na sposob nasej svieckovej. Navsteva si velmi pochvalovala a ked sme im povedali ze jedia klokana, tak prestali prezuvat, pozreli na nas a myslela som si, ze okamzite od nas odidu. No skoncilo to dobre a teraz uz len spominame.


  • marcy, 13. septembra 2011 o 15:26
    moje chute :-),akurát mi tam chýbajú tenučké adidas pásiky slaninky....to je môj problém,možno by pečienka stvrdla zo slanej nezdravej dobroty ) chválim fotopostup :o)


  • dogagador, 13. septembra 2011 o 17:46
    keby sa toto znamkovalol, mas to za jedna :-)...


  • ancicka, 13. septembra 2011 o 19:15
    rcp.uložím a najbližšie ak budú prsia,tak bude roláda podľa teba!


  • janger, 14. septembra 2011 o 00:23
    Velmi efektne je to. Tu som este morcaciu pecen v obchode nevidela. Ale snad by sa mohla pouzit aj kuracia...


  • palokuchki, 14. septembra 2011 o 08:26
    Este raz vam vsetkym dakujem. @janger , kuracia pecienka tam bude tiez dobra. @marcy no a ta slaninka ak ju mas rada, tak ju tam pridaj. Mne to tam nepasuje. No ale kazdy mame ine chute.


  • marienka44, 15. septembra 2011 o 18:26
    @Palokuchki ,dostala som 2 mensie tekvicky. Chcem ich upiect podla Teba. Treba tekvicku olupat a aj ochutit pred pecenim solou a korenim? Po upeceni sa serviruje ako pyre /priloha/? Este som to nikdy nerobila. Dakujem za odpoved. Pekny den.


  • palokuchki, 15. septembra 2011 o 23:06
    @marienka44 , neviem ake mas tekvice. Tie cervene hokaido, butternut ked nechces nemusis cistit, mozes ich piect aj so supkou. Ja pouzivam najradsej butternut tekvicu. Ja ju ocistim, nakrajam na kusky 3-4cm, rozlozim na plech, pokvapkam olejom a peciem v rure 200C. Ked chces mat tekvicu pekne pripecenu poobracaj ju pocas pecenia niekolko razy. Ja tekvicu nesolim ani nekorenim. My ju mame radi len tak. No mozes si ju posoloit, okorenit, alebo si mozes urobit pastu s rozdrvenym chili, cesnakom, olejom a solou a tym tekvicu ponatierat pred pecenim. Ja nezvyknem podavat tekvicu ako pyre. Vzdy iba v takych kuskoch ako vidis na prvom obrazku.


  • bozulka, 16. septembra 2011 o 15:42
    Receptík jedna radosť!!!


  • cica2, 17. septembra 2011 o 13:49
    to vyzerá perfektne!!! A to úvodné foto, nádhera:)


  • 3sandra3, 27. decembra 2011 o 16:55
    Mńam, mnam,, to vyzerá perfektne


  • dandika1, 8. januára 2014 o 00:42
    @palokuchky 7 jan.2014 0:33tak ako Tvoje recepty ,ktore som si uz ulozila a zaradujem do jedalnicka,tak aj tento si davam do K.K a mozno v nedelu aj vyskusam.Prajem vela peknych chvil stravenych pri vareni.... (ja varenie povazujem a vnimam ako relax,a ked sa vydari tak je radost oto vacsia)>>><<<



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Od mágie k borovičke
- Inzercia -
Borievka obyčajná je všetko, len nie obyčajná! Lahodné srdce Spišskej borovičky – tekutého klenotu, ktorý nám závidia až za hranicami – bolo odpradávna súčasťou tajomných magických rituálov u nás i vo svete.

Čatajské praclíky
„Šedesátka neny bohvíjaký vek, mosíš sa jej šak dožit,“ hovoril kedysi modranský mäsiar Vinco Held.

Šípky – krásne a liečivé zároveň
V tomto čase neskorej jesene by sme už v prírode ťažko hľadali nejakú liečivú bylinku. Snáď jediná, ktorá nás očarúva aj v tomto období, je šípka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 48/2014: Zabíjačkové dobroty Zabíjačkové dobroty
Časopis Varecha v piatok 28. novembra v denníku Pravda.


TOPlist