Plnené morčacie prsia (fotorecept)

Autor receptu: palokuchki

Na Slovensku sa zacalo obdobie kacic a husi. My sme zase zabijali morky. Prezrela som si na internete viacej receptov, aby som mala predstavu cim naplnit morcacie prsia. Zladila som to potom s tym, co som mala doma.

5-6
porcií
20 minút
príprava
60 minút
na 200 °C

Postup

  1. Morcacie prsia som narezala na hrubsi plat a potom som ho este rozklepala. Masovy plat som posolila a okorenila cerstvo zomletym korenim. Na maso som potom postupne poukladala na platky nakrajanu pecienku, maslo, listky citronoveho tymianu a pininove semienka.
  2. Platky masa som skrutila a zaviazala kuchynskym spagatikom.
  3. Roladky som obalila v muke, do ktorej som pred tym zamiesala korenie.
  4. Masove roladky som potom oprazila na rozohriatom oleji.
  5. Oprazene roladky som dala do zapekacej misy. Roladky som este poliala stavou z jedneho pomaranca.
  6. Maso som prikryla a piekla som vo vyhriatej rure 200C 60 minut. Maso este pustilo trochu stavy. Z upeceneho masa som dala dolu spagatiky, a roladky som pokrajala na hrubsie platky. Servirovala som ich s pecenymi zemiakmi, s tekvicou a s kapustovym salatom. Recept na tento salat som dala uz davnejsie na Varechu.