Plnená hus

redakcia - fotkaredakcia, 5. júla 2009
140 minút
na 190 °C

Suroviny

4 kg
6 ks
4 PL
2 PL
2 PL
3 PL




Postup

  1. 1

    Hus očistíme, umyjeme a osušíme. Odrežeme konce krídiel, krk a osolíme ju zvnútra aj zvonka.

  2. 2

    Jablká umyjeme, rozštvrtíme a vykrojíme z nich jadrovníky. Na maslo dáme skaramelizovať cukor, pridáme pokrájanú cibuľu, jablká, hrozienka a mandle. Okoreníme, zamiešame a dáme vychladnúť.

  3. 3

    Hus naplníme pripravenou zmesou a uzatvoríme, položíme na vymastený pekáč hore chrbtom a pečieme asi 20 minút.

  4. 4

    Potom ju obrátime, teplotu znížime na 190 °C a pečieme asi 2 hodiny. Občas prsia a stehná prepichneme vidličkou a podlievame horúcou vodou podľa potreby.

  5. 5

    Mäkkú a chrumkavú hus vyberieme. Podávame so zemiakovými knedľami a dusenou červenou kapustou, preliate šťavou z výpeku.

Diskusia k receptu





SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia