Slaný koláč
Slaný koláč

Pizzová hviezda fotorecept

Jana Štrbková, Veronika Lucáková
mesačník Varecha, 22. decembra 2023
Pizzová hviezda (fotorecept)
Foto: Pravda - Ľuboš Pilc
8
porcií
25 minút
príprava
25 minút
na 210 °C

Suroviny

3 bal. chladené rozvaľkané
200 g
50 g
150 g strúhaný
3 PL
2 PL




Postup

  1. 1

    Z troch vyvaľkaných plátov pizzového cesta vykrojíme rovnako veľké kruhy. Môžeme si pomôcť plytkým tanierom alebo dnom tortovej formy.

    Pizzová hviezda (fotorecept) - obrázok 1
  2. 2

    Na drobné kocky nakrájanú šunku aj salámu, strúhaný syr, kečup, kyslú smotanu a korenie na pizzu spolu premiešame.

    Pizzová hviezda (fotorecept) - obrázok 2
  3. 3

    Jeden kruh cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme polovicu zmesi a prikryjeme druhým plátom cesta. Potrieme druhou polovicou zmesi a prikryjeme tretím plátom.

    Pizzová hviezda (fotorecept) - obrázok 3
  4. 4

    Do stredu naplneného kruhu položíme malý pohár alebo šálku a smerom od neho ku kraju kruhu nakrájame 16 pásov. Pohár v strede je dôležitý preto, aby sme cesto neprekrojili úplne.

    Pizzová hviezda (fotorecept) - obrázok 4
  5. 5

    Vždy dva pásy zakrúcame smerom od seba a konce pásov spojíme. Takto pospájame všetky pásy. Vznikne tvar hviezdy.

    Pizzová hviezda (fotorecept) - obrázok 5
  6. 6

    Cesto jemne postriekame vodou, pohár zo stredu odstránime. Stred posypeme hrubou soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C v teplovzdušnom režime asi 25 minút.

    Pizzová hviezda (fotorecept) - obrázok 6

Diskusia k receptu

používateľ nemá avatar
plk
plk
Fiha...
A ked si este predstavim, ze ako "plnku" tam mozem nahadzat takmer cokolvek....




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia