Slaný koláč
Pizzová hviezda (fotorecept)
Autor receptu: redakcia
8 porcií |
25 minút príprava |
25 minút na 210 °C |
Postup- Z troch vyvaľkaných plátov pizzového cesta vykrojíme rovnako veľké kruhy. Môžeme si pomôcť plytkým tanierom alebo dnom tortovej formy.
- Na drobné kocky nakrájanú šunku aj salámu, strúhaný syr, kečup, kyslú smotanu a korenie na pizzu spolu premiešame.
- Jeden kruh cesta preložíme na plech vystlaný papierom na pečenie. Natrieme polovicu zmesi a prikryjeme druhým plátom cesta. Potrieme druhou polovicou zmesi a prikryjeme tretím plátom.
- Do stredu naplneného kruhu položíme malý pohár alebo šálku a smerom od neho ku kraju kruhu nakrájame 16 pásov. Pohár
v strede je dôležitý preto, aby sme cesto neprekrojili úplne.
- Vždy dva pásy zakrúcame smerom od seba a konce pásov spojíme. Takto pospájame všetky pásy. Vznikne tvar hviezdy.
- Cesto jemne postriekame vodou, pohár zo stredu odstránime. Stred posypeme hrubou soľou. Pečieme v rúre vyhriatej na 210 °C v teplovzdušnom režime asi 25 minút.
|