Pizza tyčinky (fotorecept)

Pizza tyčinky (fotorecept)
Foto: vavan
vavanVavan, 42 ročná žena, obec v okrese Nitra, recept pridala: 14. apríla 2011 16:34Ďalšie jej recepty

skvelé tyčinky

Suroviny

20
minút
na 200 °C

Postup prípravy receptu

Najprv si pripravíme náplň:Kečup,salám syr oregáno dáme do mixéra a vymixujeme na hladkú kašu. Z kvasníc,cukru mlieka si pripravíme kvások.Do misy si dáme ostatné suroviny pridáme vykysnutý kvások a vypracujeme hladké nelepivé cesto ak treba pridáme ešte múku. Cesto rozdelíme na dve časti.Nenecháme kysnúť ale hneď s ním pracujeme.
Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 1

prvú časť vyvaľkáme na plát hrúbky 0,4cm natrieme polovicou plnky
Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 2

plát preložíme na polovicu a nakrájame na 1,5cm tyčinky skrútime.To isté opakujeme s druhou časťou.
Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 3

uložíme na plech vyložený papierom na pečenie potrieme vajcom kto má rád slanšie posype si ich povrchu hrubou soľou ako niektorý u nás pečieme pri teplote 200°C asi 20 minút.Najlepšie sú čerstvé.
Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 4

Dobrú chuť.
Pizza tyčinky (fotorecept) - obrázok 5



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasovali 3 ľudia (5,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

46 komentárov k receptu
  • baculata, 14. apríla 2011 o 17:13
    Krásne tyčinky, podla použitých ingrdiencií aj chutné, ked mi deti dospievali napiekla som sa pizza pagáčov až až, ale táto forma tyčiniek ma ani nenapadla, určite ich upečiem, ale Vaše su výstavné.


  • sovka62, 14. apríla 2011 o 17:36
    Vnučky majú radi pizza štangle len neplnené, ale spravím časť aj s plnkou, možno ich presvedčím, vyzerajú veľmi dobre.


  • sladkacokolada, 14. apríla 2011 o 17:50
    krásne


  • iva2111, 14. apríla 2011 o 17:53
    Jedničkové ;-)


  • hanka13, 14. apríla 2011 o 18:13
    tie sú krásne...mňam,také môžem


  • 3sandra3, 14. apríla 2011 o 18:17
    jééé ,,,aké dobré tyčinky


  • zdezda, 14. apríla 2011 o 19:09
    už sú uložené, určite vyskúšam:-), sú taktiež veľmi pohľadné


  • marianne69, 14. apríla 2011 o 19:29
    .........perfektne....(KK)


  • klaura, 14. apríla 2011 o 19:38
    veľmi pekne urobené ... jedna-ako druhá ... :) :) :) ukladám si ...


  • aroooo, 14. apríla 2011 o 19:59
    Po upečení sú mäkké,alebo chrumkajú?


  • evusik, 14. apríla 2011 o 20:12
    vyzerajú úplne super :-)))


  • jerica, 14. apríla 2011 o 20:13
    Tvoje recepty nie len dýchajú ale ešte k tomu volajú "sprav ma,sprav ma" tak čo už , musím to splniť aj pri Tvojom recepte "KYSNUTÉ KVETY" je volanie veéééľmi hlasité "sprav ma":-))


  • tetrisss, 14. apríla 2011 o 20:15
    Pekne sa ti podarili.


  • hviezdickaz, 14. apríla 2011 o 20:21
    mnam :)))


  • mariaklara, 14. apríla 2011 o 21:18
    Krásne, ukladám si rct.


  • klarina, 14. apríla 2011 o 22:10
    Vypadají nádherně!


  • bryndziar, 14. apríla 2011 o 22:11
    K tým pizza tyčinkám vyzeraju pekne a ešte lepšie možu chutit ale ja tam skusim pridat ešte bazalku lebo má vinikajucu chut a aromu diki za recept ukladám a cez vikend skusim upiect.


  • palokuchki, 14. apríla 2011 o 22:30
    Velmi dobry recept, aj ja si ho ukladam.


  • abdul, 15. apríla 2011 o 07:23
    Vavan : ....prvú časť vyvaľkáme na plát hrúbky 0,4mm.....
    Nebude to preklep ? Zdá sa mi to veľmi tenké.


  • abdul, 15. apríla 2011 o 07:26
    Inak vyzarajú fantasticky.


  • jajama, 15. apríla 2011 o 08:48
    su krásne a určite aj chutné a myslim si ,že preklep tam nieje ,ved v recepte je droždie ,určite kusok podkysnu a budu fajnové,vyskušam..


  • madlenka, 15. apríla 2011 o 09:19
    ďakujem Ti za receptík,ukladám:_)


  • gman, 15. apríla 2011 o 11:05
    waw. paradicka


  • jatanika, 15. apríla 2011 o 12:06
    super... určite chutné a aj vyzerajú veľmi pekne


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 22 komentárov)
  • duschko, 15. apríla 2011 o 12:09
    Neviem preco, ale presne ako u abdula. Asi je to u mna profesionalna deformacia. Ta hrubka 0.4mm sa mi zda velmi tenka pre cesto na tycinky. Inac sa mi recept velmi pozdava aj foto je fajn. Ukladam do MKK.


  • cica2, 15. apríla 2011 o 13:27
    to musí byť mňamka, krásne sa ti vydarili:))


  • lucylee, 15. apríla 2011 o 14:45
    pekné


  • evanaaa, 15. apríla 2011 o 17:38
    Asi 0.4 cm. Ale sú ako z automatu, pekné a rovnaké, také by moje neboli.


  • vavan, 15. apríla 2011 o 17:56
    Ďakujem Vám všetkýýýýýýýým za milé komentáre@aroooo sú chrumkavé @abdul @duschko ano je to omyl má to byť 0,4cm už aj
    to idem opraviť.Ďakujem za upozornenie.Keď ich vyskúšate určite ich budete robiť častejšie.


  • abdul, 15. apríla 2011 o 18:52
    vavan : Samozreme, že idem skúšať. :-))).
    K tej preklepnutej miere : Muž a dokonca strojár si vie predstaviť 0,4 mm. To je asi zápalka rozrezaná na tri časti. Inak by som sa nad tým nepozastavil. Cestíčko by sa asi trhalo. Ale výsledok musí byť fantastický.


  • matased, 15. apríla 2011 o 22:11
    veru, aj mne sa páčia...


  • janger, 16. apríla 2011 o 10:07
    Velmi su pekne spravene. Recept odkladam. Vyborne na pohostenie.


  • nika72, 16. apríla 2011 o 10:19
    takéto môžeme celá rodina...super ukladám ;)


  • orchidea, 16. apríla 2011 o 18:07
    Hneď by som si z nich dala.... urobím ich na Veľkú noc.


  • hubarka35, 22. apríla 2011 o 19:24
    no tak tieto tyčinky v nedelu urobim....vyzeraju fajnovo-vavan pridaj aj receptika ak máš na toho zajaca kysnutého-ktoreho máš v profile ako foto....páči sa mi....


  • vavan, 23. apríla 2011 o 18:36
    @hubarka35 Ďakujem som rada že sa ti páčia môžem doporučiť,toho zajaca som robila asi pred troma rokmi napíšem ti sem recept lebo nebudem mať čas tu písať Cesto:20g droždia,1KLcukru,1dcl mlieka na kvások.500g polohrub. múky,štipkasoli,60gcukru,60groztopeného masla,2vajcia .Vypracujeme hladké cesto ak sa lepí pridáme ešte múku
    necháme vykysnúť.Pripravíme si plech vyložený papierom na pečenie
    Po vykysnutí tvarujeme na plech zajaca cesto rozdelímenabochníky na telíčko potrebujeme 1 veľký,na hlavu 1menší,potom nohy 2x,ruky 2x ja som ich vykrojila veľkou formičkou na tulipány,uši 2x vykrojíme nožíkom a všetky spoje spájame žĺtkom a potom už doľadujeme,gate tam som dala do stredu telíčka vykrojený pásik aj na traky som vyrezala pásik,na oči a nos som si vytvarovala malé guličky,na ústa pásik a zuby som vykrojila s formičky štvorec a prerezala napoly,celé natrieme roztrepaným žĺtkom spodok posypeme ľanovými alebo sézamovými semiačkami a na fúzy som nalámala špagety zapichla do zajkovej tváre a dáme piecť na 200° cca 20 min.Snáď som pomohla ak chceš môžem ti poslať mailom fotky napíš mi tvoju mailovú adresu ale len dnes už potom tu týždeň nebudem.Príjemne veľkonočné sviatky Vám prajem Všetkým.


  • jajama, 29. apríla 2011 o 12:00
    dnes som robila pizza tyčinky,neviem sa od nich odtrhnut,výýbornééé


  • ursula4, 4. mája 2011 o 15:52
    tvoje tyčinky nemajú chybu.Ja som dala bazalku namiesto oregána a je to fajn.Nabudúce budem ale robiť trochu menej náplne,teraz sa mi to zdalo moc veľa,pri točení cesta mi to trochu vychádzalo von.Chuťovo výborné-doporučujem


  • hubarka35, 14. mája 2011 o 10:08
    dakujem vavan za receptik na zajka-oneskorene ale čo už nemala som čas.......


  • vanilka1985, 16. septembra 2011 o 14:06
    recept je úžasný, no tie moje štangle nedopadli bohvieako..do cesta som mala pridať ešte múku, tyčinky mi prihoreli na papieri na pečenie v trúbe, druhá várka už išla bez papiera. Moja kuchyňa je ako po atomovke a dva krát som sa už prezliekala - dnes som nemala byť v kuchyni :)) ale...recept mám uložený a skúsim ho opäť..PS : tie moje tyčinky, či ako to nazvať, nakoniec chutia (bolo ale potrebné ich ešte zbaviť papiera na pečenie zo spodu):))


  • vavan, 16. septembra 2011 o 16:24
    @vanilka1985 to mi je ľúto no niekedy je deň blbec záleži aj od papiera na pečenie aj ja som mala zlú skúsenosť s hárkovym papierom takisto ako ty som robila moravské koláče a papier sa mi prilepil naspodok a neišlo to odlepiť:))) od vtedy nikdy viac hárkovy papier nekupujem ja používamtescový alebo billový v rolke ten sa nelepí.Zatial boli len dobré ohlasy tak určite bude chyba v tom papieri


  • jurka, 18. septembra 2011 o 11:19
    Rano som sa zobudila, ze chcem na ranajky pizza tycinky a tu som ich nasla. Su vyborne, dakujem za dobry recept.


  • loulula, 24. októbra 2011 o 15:00
    raz som vyskusala a uz robim ich pravidelne kedze su doma ziadane a nevieme sa ich dojest uz len menim tvary aby to nebolo to iste :) dakujem za recept


  • scotland, 13. novembra 2011 o 17:54
    NO,VYZERAJU SUPER,urcite ich priatelovi napeciem na dlhe cesty v kamione.diky.........


  • viktoriaruba, 17. apríla 2012 o 16:18
    tak to budu moje deti mat radost, ukladam


  • wikira, 4. mája 2013 o 10:38
    Veľmi dobré - pochutili sme si doma všetci - aj môj 1 a pol ročný synček. Hneval sa, keď si manžel bral, aby mu viacej zostalo :-D Uložila som si ho do kuchárskej knihy, lebo určite budem robiť znova :-)



Pridanie komentáru:
Ďalšie komentáre sa k tomuto receptu momentálne nedajú pridávať. Pretože autor receptu buď tento recept vypol (zmenil na skrytý), alebo v ňom autor robil úpravy a recept čaká na schválenie administrátormi.

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v USA
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes z USA od Babav.

Veľká noc v Turecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Archaa o Turecku.

Veľká noc v Indii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O Indii píše Methi.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 16/2014: Veľkonočná hostina Veľkonočná hostina
Časopis Varecha vo štvrtok 17. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist