Pivárska placka

miloss2 - fotkamiloss2, 2. októbra 2011
Pivárska placka
Foto: miloss2

Na tieto placky sme chodili za socíku do pivárne za 5.50 KČS.Teraz ich robievam už len doma,keď mám chuť na niečo štipľavé.

2
porcie
30 minút
príprava
20 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
1 ks
2 strúčiky
4 PL
1 ks
1 KL
 strúhaný
3 ks




Postup

  1. 1

    Očistené zemiaky postrúhame aj s cibuľou a cesnakom,pridáme celé vajce,hladkú múku,soľ,majoránku a trochu mletého korenia.Premiešame.

    Pivárska placka - obrázok 1
  2. 2

    Na rozpálenom oleji vysmažíme placku,ešte horúcu posypeme nastrúhaným syrom a nakrájanou zaváranou feferónkou a preložíme druhou horúcou plackou.Podávame k pivu.

    Pivárska placka - obrázok 2

Diskusia k receptu

akeber
u nás haruľa...krása... dala by som si ale bez feferonky ....
afataga
jaj robis mi chute :-) dnes stoji v bufete 80 centov a nie je to ono, ja si pamatam za sociku za 3 koruny a boli dobre
isar
To chce vyprážať na dvoch panviciach, že? Moja sestra tak robí, už to musím aj ja skúsiť. Také horúce sa so syrom spojí dobre.
grandma
Fajn recept, ale zdá sa mi málo jedno vajce na toľko zemiakov, určite by som dala viac.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia