Pirohy trochu inak

dada1612 - fotkadada1612, 23. júna 2012
Pirohy trochu inak
Foto: dada1612

Dnes som manželovi sľúbila na obed pirohy a ako na potvoru som doma nemala ani jeden zemiak ...:) takže som to skúsila inak :)

10
porcií
60 minút
príprava
15 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
  (1 kelímok)
 podľa potreby
náplň:
 nasekaná
 (1 kelímok)




Postup

  1. 1

    Z oboh druhou múk,kyslej smotany soli a vody si umiesime tuhšie cesto...Vyvaľkáme a vykrajujeme krúžky,ktoré plníme plnkou. Plnka:hore uvedené suroviny zmiešame a podľa chuti dosolíme alebo dokoreníme...

  2. 2

    Varíme vo vriacej posolenej vody pokial nevyplávajú...Vytiahneme z vody a jemne môžeme poliať maslom alebo olejom.... Podávame so smotanou a uškvarenou slaninkou...

    Pirohy trochu inak - obrázok 2

Diskusia k receptu

margaretka28
další skvelý recept,pirohy robievam,ale trošku iné,nabudúce vyskúšam tieto tvoje.:-)
leomax
Fakt,skvelý a jednoduchý recept. A tú uškvarenú slaninku cítim až tu! Určite to ukuchtím. Myslím,že by sa ani bryndza nenahnevala, keby som ju použil ako náplň,čí?
ela77
Ak sa môžem pridať@Dada1612 , ak nabudúce budeš v situácii, že nemáš uvarené zemiaky tak skús recept:nakrájať rohlíky aj staré, alebo z mrazáku a zaliať teplým mliekom aby sa nasiakli (nie plávali) a také mäkké mliekové ich vymiesiť s polohrubou múkou na tuhosť bežných pirohov.Nič iné tam nejde iba rohlíky , mlieko a polohrubá múka. Napr. zo 4 rohlíkov sa urobí tak najmenej 70 pirohov. S cestom sa dobre robí a aj po uvarení sú dlho mäkké neosychajú a nestvrdnú. Ja som vždy robila cesto z uvarených zemiakov, ale odkedy som čítala recept z rohlíkami tak robím už iba tak, či na slano, či na sladko. A mám pocit, že cesto je ľahšie dokonca ako to zemiakové, s ktorým niekedy treba rýchlo robiť, lebo začne mäknúť.Tvoje vyzerajú dobre a chutne, ale ten môj recept ber iba ako jednu z možností keď nám doma niečo chýba nejaká surovina.
mariaklara
Práve som si spomenula, že moja svokra ich robievala bez zemiakov, len z múky a volali sme ich jednoducho " perky ". Ukladám si ich do KK.
danda3
Mňam, moje obľúbené jedlo! A súhlasím s @ela77 to cesto z rohlíkov je fakt perfektné, tiež už zemiakové nerobievam.☺
fialka49
Kým som robila, spolupracovníčka doniesla recept na prezliekacie knedlíky a pirohy. Bolo to práve toto rohlíkové cesto a spravila mu takúto reklamu:
"Ženy, keď prídete z roboty, nakrájate rožky, zalejte mliekom, nechajte tak, choďte sa prezliecť a keď sa vrátite, môžte miesiť cesto na ovocné knedíky a pirohy rôzne plnené. Všetci vás budú chváliť". Naozaj skvelý recept.
dada1612
Dakujem za skvelé rady...určite ich raz skúsim...teraz som sa vynašla takto :) ale manžel bol spokojný takže tak :) bála som sa aby neboli tuhé z toho cesta,ale boli fajn:) ale nabudúce určite urobím rohlíkové:)) dakujem!
enge149
my sme pečivo namočili do vody, namiesto mlieka...a sú super...
enge149
my sme pečivo namočili do vody, namiesto mlieka...a sú super...
evanaaa
To cesto od @cistinka som robola aj ja, ovocné gule, ešte aj do mraziaka sa ušli, boli výborné. Pozrela som aj od @egreska , ale ona tam dala aj vajce, takže teraz neviem, či som aj ja dávala, ale asi nie.
Ale aj toto od @dada1612 si zaznačím a vyskúšam.
cinkla
Ak sa do pirohov dava plnka z bryndze a varenych zemiakov, tak je na cesto vhodne mäksie rezancove cesto - len z muky, vody , trochy soli a jedneho vajicka. Teda nemusi byt cesto so zemiakmi.
paleva
aj ja som si spomenula, že kedysi dávno doma sme ich robili bez zemiakov a volali sme ich povidltašn (z nemčiny) a plnili sme ich lekvárom, dávno som to zabudla, musím ich niekedy urobiť ,polovicu na slano, polovicu na sladko s tvarohom.




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia