Pikantná kelovica

Autor receptu: pusta

Tento recept sa pripravuje v našej rodine ešte od čias mojej starej mamy a mamy. Doma sme všetci mali radi pikantné jedlá a jeho príprava je rýchla a jednoduchá.

4
porcie
30 minút minút
tepelná úprava

Suroviny

Postup

  1. Pokrájame kel na prúžky, očistené zemiaky a cibuľu na kocky, klobásu na kolieska a olúpeme cesnak. Na oleji orestujeme cibuľu s kolieskami klobásy a kockami zemiakov, necháme rozpustiť obe papriky a zasypeme múkou. Všetko spolu za stáleho miešania krátko opražíme, zalejeme vodou a uvaríme ako hustejšiu polievku. Pridáme kel, soľ, rascu, mleté čierne korenie, vegetu, premiešame a varíme pod pokrievkou asi 20 minút. pridáme prelisovaný cesnak, rozomnutú majoránku, premiešame, vypneme plameň a necháme ešte prikryté chvíľu odstáť, aby cesnak jedlo pekne prevoňal. Serírujeme ako samostatné jedlo. Podávame s čerstvýn chlebom alebo so zemiakovými pagáčkami.