Perník od maminky

kaetlinKaetlin, recept pridal: 17. apríla 2013 12:42Ďalšie jeho recepty

Tento perník robím veľmi rada, lebo je rýchli a vynikajúci. Recept mám od mojej maminky , ktorá ho robievala ešte keď som bola ja malé dieťa. Zo sestrou sme vždy veľmi radi vylizovali misu od cesta :) Odporúčam ho každej gazdinke dokonca aj začínajúcej. Pripravte svojmu partnerovi alebo deťom skvelú maškrtu. Dobrú chuť

Suroviny

20
porcií
20
minút
príprava
30-40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Všetky suroviny zmiešame do vláčneho cesta .

Plech si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rúry pri 180stupňou asi 30-40 minút (ja po 30minútach pichnem do stredu špajdlu či sa cesto nelepí) .

Nakoniec ho potriem cely džemom a polejem čokoládou posypem kokosom nakrájam Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Jeden komentár k receptu
  • fialka49, 17. apríla 2013 o 20:23
    Kaetlin, myslím, že v množstve mlieka je preklep, skús pozrieť ešte raz maminkin recept. Ak sa mýlim, tak prepáč, ak treba, prosím, oprav.



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

Vyhodnotenie súťaže o najkrajšiu kraslicu
Prezrite si TOP 10 kraslíc, ktoré sa vám najviac páčili.

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína! + VÝSLEDKY SÚŤAŽE
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.


Magazín

Veľkonočný jazyk
Hovädzí jazyk, údený i neúdený, je veľká pochúťka. Môžete ho konzumovať „len tak“, uvarený a nakrájaný, s cviklou, čerstvým chrenom, duseným medvedím cesnakom alebo červenou kapustou.

Veľká noc v Egypte
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Náš seriál uzatvára Janaalizibolenova z Egypta.

Veľká noc v Nemecku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Dnes Elixir z Nemecka.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist