Perník od maminky

kaetlinKaetlin, recept pridal: 17. apríla 2013 12:42Ďalšie jeho recepty

Tento perník robím veľmi rada, lebo je rýchli a vynikajúci. Recept mám od mojej maminky , ktorá ho robievala ešte keď som bola ja malé dieťa. Zo sestrou sme vždy veľmi radi vylizovali misu od cesta :) Odporúčam ho každej gazdinke dokonca aj začínajúcej. Pripravte svojmu partnerovi alebo deťom skvelú maškrtu. Dobrú chuť

Suroviny

20
porcií
20
minút
príprava
30-40
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Všetky suroviny zmiešame do vláčneho cesta .

2

Plech si vymastíme olejom a vysypeme múkou. Cesto vylejeme na plech a dáme piecť do rúry pri 180stupňou asi 30-40 minút (ja po 30minútach pichnem do stredu špajdlu či sa cesto nelepí) .

3

Nakoniec ho potriem cely džemom a polejem čokoládou posypem kokosom nakrájam Dobrú chuť



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • fialka49, 17. apríla 2013 o 20:23
    Kaetlin, myslím, že v množstve mlieka je preklep, skús pozrieť ešte raz maminkin recept. Ak sa mýlim, tak prepáč, ak treba, prosím, oprav.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 18/2015: Poklady slovenskej kuchyne Poklady slovenskej kuchyne
Časopis Varecha vo štvrtok 30. apríla v denníku Pravda.


TOPlist