Perník od Francky

hedab - fotkahedab, 9. marca 2013
Perník od Francky
Foto: hedab

Obľúbený perník od vzdialenej príbuznej, dobrej kuchárky. Len má jednu nevýhodu, nemá dlhú trvanlivosť... Hneď sa zje! :-)

35 minút
príprava
20 minút
na 180 °C

Suroviny

30 dkg
2 ks
3 PL
1 dcl
1 ČL (alebo perníkové korenie)
2 PL
40 dkg
0,5 l
1 ks
1 ČL




Postup

  1. 1

    všetky suroviny v prvej časti miešame v mixéri 10 minút. Potom pridáme múku, mlieko a kypriaci prášok.

  2. 2

    Dobre premiešame. Zatiaľ si rozohrejeme trúbu na 180 stupňov. Nakoniec primiešame nasekané orechy a čokoládu.

  3. 3

    Pečieme 15-20 minút

Diskusia k receptu

elysa
áno,takto ma ho učila mama...navrch natieram lekvár podľla toho na akom sú moje deti práve "uletené" a polievam polevou...mňam...
babav
@hedab , vďaka za recept na výborný kolac.Upiekla som ,len namiesto cokolady a orechov som na cesto pomocou čajovej lyzicky nakladla kopky nutely .Pri peceni ostala v strede koláča ako plnka.Mas pravdu ,nemá dlhu trvanlivost ,ale to každú domácu pani iba poteší;-)
baruuuvka
:) u nas sa zas vlemi rychlo zjedol ze ocinko? :P :D az teraz som si vsimla ze si to sem dal vlastne ty :)




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia