Kapustnica
Kapustnica

Perfektná mäsová kapustnica s hubami a so slivkami videorecept

tvvarecha - fotkaTV Varecha, 22. decembra 2023

Na sviatky sa varí kapustnica v každej rodine tak trochu inak. My sme do tej našej dali klobásku, údené aj čerstvé mäsko. Je Zobraziť celý popisNa sviatky sa varí kapustnica v každej rodine tak trochu inak. My sme do tej našej dali klobásku, údené aj čerstvé mäsko. Je proste extra mäsová a nezabudli sme do nej pridať sušené slivky, sušené huby a tiež lahodnú smotanu.

6
porcií
10 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

700 g
250 g
250 g
3 nožičky
1 hrsť
1 hrsť
1 téglik
1 PL
Na podávanie:
1 téglik




Postup

  1. 1

    Kapustu aj so šťavou dáme do veľkého hrnca. Pridáme umyté údené mäso nakrájané na väčšie kusy, bravčové pliecko tiež nakrájané na väčšie kusy, umyté klobásky, sušené dubáky, sušené slivky, zalejeme vodou a dáme variť.

  2. 2

    Všetko spolu varíme asi 1,5 hodiny.

  3. 3

    Z kapustnice vyberieme uvarené klobásky. Nakrájame na kúsky.

  4. 4

    Smotanu na varenie v hrnčeku zmiešame s trochou kapustnicovej šťavy a s lyžicou zemiakového škrobu, prilejeme späť do kapustnice a necháme prejsť varom.

  5. 5

    Do kapustnice pridáme nakrájanú klobásku. Hotovú kapustnicu podávame s kopčekom kyslej smotany a s čerstvým chlebom alebo pečivom.

  6. 6

    TIP: Do kapustnice môžete na začiatok pridať aj dva bobkové listy a zrnká celého čierneho korenia.

Diskusia k receptu

evanaaa
Aj ja dávam čerstvé mäso (pliecko), údené aj klobásu, slivky nie, ale mám celkom iný postup.....a chýba mi tam aj červ. mletá paprika, kapusta by mala mať červenšiu farbu, nie bielu. Smotanu nedávam žiadnu, ani škrob, je hustá aj bez toho, netreba ju zahusťovať. No, ale ako sa spomína na začiatku, tých spôsobov varenia kapustnice je veľa......
janger
@evanaaa (22.12.2023 18:57), ja robim vianocnu kapustnicu tiez na bielo. Papriku nikdy nedavam, ani mama moja nedavala. A davam aj smotanu. A tiez aj par sliviek. A nakoniec hodim do nej aj oprazeny cesnak. Ozaj je to asi tak, ze kazdy ma ten svoj spravny sposob ;-).
Uz si strasne chutime na nu, robim ju len raz za rok a to poriadny hrniec, mnami, mnami.
evanaaa
@janger , ako píšem, každý má tú svoju......u nás sa paprika dáva skoro všade, tak sa varí tu na juhu a juhozápade, tak varila moja mama a jej mama, atď. ( bližšie k maďarským jedlám)......ale okúsila by som aj tvoju.
1x janger




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia