Pečený chrbát na teplých šalátoch
Autor receptu: redakcia
4 porcie |
30 minút príprava |
90 minút na 150 °C |
Postup- Mäso umyjeme, osušíme a dáme na 20 minút napariť. Z olivového oleja, horčicového chrenu, cesnaku, majoránu a rasce pripravíme marinádu, ktorou mäso ponatierame. Osolíme a okoreníme ho. Potom ho vložíme do rúry na 150 °C a pečieme domäkka. Štyri kotlety obalíme a vypražíme zvlášť.
- Kapustový šalát: Slaninu a cibuľu nakrájame nadrobno a orestujeme ich. Všetko aj s kapustou a rascou premiešame. Ocot rozmiešame v polovici vody so soľou a korením. Prevaríme a nálevom prelejeme kapustu. Necháme odstáť.
- Zemiakový šalát: Zemiaky uvaríme v šupke, očistíme a nakrájame na plátky. Rozmiešame horčicu a olej a zmes vmiešame do zemiakov. Jemne nakrájanú cibuľu vo vývare povaríme a dochutíme octom a korením. Marinádou prelejeme zemiaky, premiešame a necháme ich nasať nálev.
|