Pečeňová paštéta

agath - fotkaagath, 18. februára 2013
15 minút
príprava
5 minút
tepelná úprava

Suroviny

250 g
250 g
3-5 strúčikov
1 ČL




Postup

  1. 1

    V hrnci rozpustíme masť, pridáme pretlačený cesnak, pokrájané pečienky, necháme asi päť minút povrieť, pridáme čierne korenie a červenú mletú papriku. Po premiešaní stiahneme z ohňa. Vylejeme do sklenenej misky, za občasného premiešania necháme vychladnúť, rozmixujeme a po úplnom vychladnutí ( za občasného premiešania - aby sa masť neusadila na povrchu ) dáme do chladničky stuhnúť.

Diskusia k receptu

violetacamorova
Recepty na domace pastety si ukladam skoro vsetky a teraz sa na oastetu chystam, tak urobim podla tvojho receptu, len som sa chcela opytat ide tam aj 250 g masti a rovnako 250 g pecienok? Dakujem za odpoved.
stacy77777
paštéty nezvyknem robiť,akosi sme si úplne odvykli od nich, ale veru taká domáca by aj dobre padla,ukladám si
mery8658
Robievam tak isto, len na masť pridám cibuľu a až do orestovanej pečienky na koniec dám cesnak - naplním do plastových kelimkov - a v pohode sa dá odložiť aj do mrazáku.
agath
ahoj violetacamorova, v pôvodnom recepte od mamky mám ku 250 gramov bravčovej masti 200 gramov pečienok, ale ja som si ho vylepšila a dávam aspoň 250 gramov pečienok ( už som dala aj 300 gr ), nám to tak chutí lepšie; treba vyskúšať :)))))
diko2
robievam ju tak isto ,len pečienky davam 500g,vtedy neni problem s masťov raz,dva krat premiesam ak už zacina tuhnuť a cuti vynikajuco tak isto-




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia