Pečené mäsové guľky na špagetovom lôžku
Autor receptu: pusta
Zostala mi hotová plnka z krkovičkovej rolády, na druhý deň som pripravila z nej dalšie jedlo.
4 porcie |
60 minút príprava |
30 minút na 170 °C |
Postup
- Mleté mäso zmiešame s dubákmi pokrájanými na drobno, ktoré sme predtým namočili na 30 minút do vlažnej vody. Pridáme soľ, prelisovaný cesnak, papriku, mleté čierne korenie, kyslú smotanu a dobre spracujeme. Vlhkými rukami vytvarujeme guľky, ktoré vložíme do pekáča s olejom a cibuľou pokrájanou na plátky.
- Pečieme v trúbe na 170 stupňoch za obracania a prelievania vypečenou šťavou. Medzitým si uvaríme špagety al dente podľa návodu vo vriacej osolenej vode a scedíme. Upečené guľky z pekáča vyberieme a dáme do neho uvarené špagety, ktoré vo vypečenej šťave dokončíme.
- Na tanieri urobíme lôžko zo špagiet, pokladieme na neho upečené guľky, posypeme nasekanou petržlenovou vňaťou a ihned podávame.