Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept)

Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept)
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 18. decembra 2010 10:51Ďalšie jeho recepty

Niečo pod zub.

Suroviny

30
minút
príprava
90
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si hlavné indengriencie.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Kurča očistíme, umyjeme, na boku zošijeme hrubou niťou ak je roztrhane ako je moje.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravíme si nádivku. Rožky nakrájame na menšie kocky, kuraciu pečienku našrabeme,pridáme cesnak,masť,v rukách rozotrenú majoránku,vajíčko,petržlenovú vňať,mleté čierne korenie a soľ alebo vegetu.Všetko poriadne premiešame, ak to máme suché môžeme pridať trošíčku vývaru.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Kurča si postavíme a začneme plniť pripravenou nádivkou.Naplníme aj bočné strany, preto sme si kurča na boku zošili.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Naplníme ho až povrch .
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Po naplnení " zadnicu " zošijeme hrubou niťou.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 6

7

Takto pripravené kurča dáme na pekáč ,posypeme korením čínksa pánev,mletou červenou paprikou a jemne posolíme , lebo korenie č.pánev je už trošku slaná . Podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena približne 90 minút.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 7

8

Kurča počas pečenia podlievame výpekom.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 8

9

Nech sa páči výsledok pečenia.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 9

10

Podávame s ryžou. Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 10

11

Očistenú a umytú ryžu prídáme k cibuľke,pridáme vegetu a krátko spolu osmažíme.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 11

12

Ryžu podlejem vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia cca 20 min.Po uvarení prehodíme cez hrniec utierky ( ja mám taku "čiapku" z IKEA na udržanie tepla )alebo zvykom naších starých mám je dávať ryžu do perín čo je praktické ,nakoľo ryža v duchne ešte dojde a vydrží niekoľko hodín teplá. Ja dávam 2 šálky ryže a 3,5 šálky vody.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 12

13

Nech sa páči hotová ryža. Do zjedenia.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 18. decembra 2010 o 14:14
    Mňam, aj my sme mali dnes kurča pečené,ale klasické bez plnky, ja nerobievam plnku, a vlastne ani neviem, že prečo.


  • violetacamorova, 18. decembra 2010 o 14:45
    My máme veľmi radi plnku, z rožkov a do toho slaninka, pečienka, vajíčka, salámka, cibuľa.


  • marianne69, 18. decembra 2010 o 17:52
    ....to bude dobrucke kuriatko....


  • tinca, 18. decembra 2010 o 18:06
    ja tede mám radšej plnku ako to mäsko, pekne upečené


  • ceto, 18. decembra 2010 o 21:35
    Plnené kurča mám rád.Plnku si robíme podla toho čo je v chladničke a tak je vždy iná a vždy nám chutí.


  • marienka44, 22. augusta 2012 o 18:39
    @Matahari1974 , kurca pecies neprikryte? Ukladam do KK.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Nebojte sa byliniek
Vy starší, len si spomeňte. Akými bylinkami voňala vaša záhrada pred polstoročím? Aké čerstvé rastlinky sa vtedy používali vo vašej kuchyni?

Slovenské gastronomické poklady
(2. časť)

Poznáte Zaručené tradičné špeciality zo Slovenska? Obohacujú náš každodenný jedálny lístok, no vieme o nich málo. Prečítajte si zaujímavosti o týchto potravinách.

Bonduelle Vapeur, zelenina upravená na pare!
- Inzercia -
Zelenina pri skladovaní stráca vitamíny. BONDUELLE Vapeur je skvelou voľbou pre tých z vás, ktorí chcú mať kvalitnú a chrumkavú zeleninu vždy po ruke.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2015: Varíme pre oslávenca Varíme pre oslávenca
Časopis Varecha v piatok 24. apríla v denníku Pravda.


TOPlist