Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept)

Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept)
matahari1974Matahari1974, recept pridal: 18. decembra 2010 10:51Ďalšie jeho recepty

Niečo pod zub.

Suroviny

30
minút
príprava
90
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Pripravíme si hlavné indengriencie.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 1

2

Kurča očistíme, umyjeme, na boku zošijeme hrubou niťou ak je roztrhane ako je moje.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 2

3

Pripravíme si nádivku. Rožky nakrájame na menšie kocky, kuraciu pečienku našrabeme,pridáme cesnak,masť,v rukách rozotrenú majoránku,vajíčko,petržlenovú vňať,mleté čierne korenie a soľ alebo vegetu.Všetko poriadne premiešame, ak to máme suché môžeme pridať trošíčku vývaru.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 3

4

Kurča si postavíme a začneme plniť pripravenou nádivkou.Naplníme aj bočné strany, preto sme si kurča na boku zošili.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 4

5

Naplníme ho až povrch .
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 5

6

Po naplnení " zadnicu " zošijeme hrubou niťou.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 6

7

Takto pripravené kurča dáme na pekáč ,posypeme korením čínksa pánev,mletou červenou paprikou a jemne posolíme , lebo korenie č.pánev je už trošku slaná . Podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena približne 90 minút.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 7

8

Kurča počas pečenia podlievame výpekom.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 8

9

Nech sa páči výsledok pečenia.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 9

10

Podávame s ryžou. Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 10

11

Očistenú a umytú ryžu prídáme k cibuľke,pridáme vegetu a krátko spolu osmažíme.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 11

12

Ryžu podlejem vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia cca 20 min.Po uvarení prehodíme cez hrniec utierky ( ja mám taku "čiapku" z IKEA na udržanie tepla )alebo zvykom naších starých mám je dávať ryžu do perín čo je praktické ,nakoľo ryža v duchne ešte dojde a vydrží niekoľko hodín teplá. Ja dávam 2 šálky ryže a 3,5 šálky vody.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 12

13

Nech sa páči hotová ryža. Do zjedenia.
Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept) - obrázok 13



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči...




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • dorisa, 18. decembra 2010 o 14:14
    Mňam, aj my sme mali dnes kurča pečené,ale klasické bez plnky, ja nerobievam plnku, a vlastne ani neviem, že prečo.


  • violetacamorova, 18. decembra 2010 o 14:45
    My máme veľmi radi plnku, z rožkov a do toho slaninka, pečienka, vajíčka, salámka, cibuľa.


  • marianne69, 18. decembra 2010 o 17:52
    ....to bude dobrucke kuriatko....


  • tinca, 18. decembra 2010 o 18:06
    ja tede mám radšej plnku ako to mäsko, pekne upečené


  • ceto, 18. decembra 2010 o 21:35
    Plnené kurča mám rád.Plnku si robíme podla toho čo je v chladničke a tak je vždy iná a vždy nám chutí.


  • marienka44, 22. augusta 2012 o 18:39
    @Matahari1974 , kurca pecies neprikryte? Ukladam do KK.



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Slovinská kuchyňa: Malá krajina s veľkými možnosťami
Krajina podobná tej našej – slovenskej, ešte i jej názov si s tou našou často pletú. Reč je Slovinsku, kde žije naša Varecháčka Marijanna.

Varné dosky: Elektrina verzus plyn
Ako vybrať energeticky úspornú varnú dosku a zároveň takú, aby sa nám na nej čo najlepšie varilo?

Medovníková chalúpka v rozprávkovom lese
- Inzercia -
Medovníková chalúpka sa skrýva v lese. A viete, že aj vy v kuchyni môžete takéto rozprávkové lesy chrániť? Celkom jednoducho – správnymi surovinami, ktoré pri varení používame.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 44/2014: Česká kuchyňa Česká kuchyňa
Časopis Varecha v piatok 31. októbra v denníku Pravda.


TOPlist