Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept)
Autor receptu: matahari1974
Niečo pod zub.
30 minút príprava |
90 minút na 180 °C |
Postup
- Pripravíme si hlavné indengriencie.
- Kurča očistíme, umyjeme, na boku zošijeme hrubou niťou ak je roztrhane ako je moje.
- Pripravíme si nádivku.
Rožky nakrájame na menšie kocky, kuraciu pečienku našrabeme,pridáme cesnak,masť,v rukách rozotrenú majoránku,vajíčko,petržlenovú vňať,mleté čierne korenie a soľ alebo vegetu.Všetko poriadne premiešame, ak to máme suché môžeme pridať trošíčku vývaru.
- Kurča si postavíme a začneme plniť pripravenou nádivkou.Naplníme aj bočné strany, preto sme si kurča na boku zošili.
- Naplníme ho až povrch .
- Po naplnení " zadnicu " zošijeme hrubou niťou.
- Takto pripravené kurča dáme na pekáč ,posypeme korením čínksa pánev,mletou červenou paprikou a jemne posolíme , lebo korenie č.pánev je už trošku slaná . Podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena približne 90 minút.
- Kurča počas pečenia podlievame výpekom.
- Nech sa páči výsledok pečenia.
- Podávame s ryžou.
Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu.
- Očistenú a umytú ryžu prídáme k cibuľke,pridáme vegetu a krátko spolu osmažíme.
- Ryžu podlejem vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia cca 20 min.Po uvarení prehodíme cez hrniec utierky ( ja mám taku "čiapku" z IKEA na udržanie tepla )alebo zvykom naších starých mám je dávať ryžu do perín čo je praktické ,nakoľo ryža v duchne ešte dojde a vydrží niekoľko hodín teplá.
Ja dávam 2 šálky ryže a 3,5 šálky vody.
- Nech sa páči hotová ryža.
Do zjedenia.