Pečené kurča s kuracou plnkou (fotorecept)

Autor receptu: matahari1974

Niečo pod zub.

30 minút
príprava
90 minút
na 180 °C

Postup

  1. Pripravíme si hlavné indengriencie.
  2. Kurča očistíme, umyjeme, na boku zošijeme hrubou niťou ak je roztrhane ako je moje.
  3. Pripravíme si nádivku. Rožky nakrájame na menšie kocky, kuraciu pečienku našrabeme,pridáme cesnak,masť,v rukách rozotrenú majoránku,vajíčko,petržlenovú vňať,mleté čierne korenie a soľ alebo vegetu.Všetko poriadne premiešame, ak to máme suché môžeme pridať trošíčku vývaru.
  4. Kurča si postavíme a začneme plniť pripravenou nádivkou.Naplníme aj bočné strany, preto sme si kurča na boku zošili.
  5. Naplníme ho až povrch .
  6. Po naplnení " zadnicu " zošijeme hrubou niťou.
  7. Takto pripravené kurča dáme na pekáč ,posypeme korením čínksa pánev,mletou červenou paprikou a jemne posolíme , lebo korenie č.pánev je už trošku slaná . Podlejeme vodou a upečieme vo vyhriatej rúre dočervena približne 90 minút.
  8. Kurča počas pečenia podlievame výpekom.
  9. Nech sa páči výsledok pečenia.
  10. Podávame s ryžou. Na oleji si speníme nakrájanú cibuľu.
  11. Očistenú a umytú ryžu prídáme k cibuľke,pridáme vegetu a krátko spolu osmažíme.
  12. Ryžu podlejem vodou , zakryjeme pokrievkou a dusíme do zmäknutia cca 20 min.Po uvarení prehodíme cez hrniec utierky ( ja mám taku "čiapku" z IKEA na udržanie tepla )alebo zvykom naších starých mám je dávať ryžu do perín čo je praktické ,nakoľo ryža v duchne ešte dojde a vydrží niekoľko hodín teplá. Ja dávam 2 šálky ryže a 3,5 šálky vody.
  13. Nech sa páči hotová ryža. Do zjedenia.