Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom

Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Foto: dajanca
dajancaDajanca, recept pridal: 15. decembra 2010 18:08Ďalšie jeho recepty

Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso je veľmi šťavnaté, od vtedy údené vždy len pečiem. Na Vareche som sa zaregistrovala len nedávno a doteraz som len čerpala nápady a ukladala recepty, je načase aj prispieť. Tak toto je môj prvý recept....dúfam, že sa niekomu zapáči.

Suroviny

5
porcií
5
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

Olejom trošku vymastíme pekáč a dno vystelieme kyslou kapustou. Na kapustu uložíme údenú krkovičku a celé to zalejeme ananásovým kompótom. Kúsky ananásu rovnomerne rozmiestnime po kapuste, prikryjeme druhou časťou pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu pri 180°C.

Máme hodinu na to, aby sme si pripravili prílohu, ja robievam zemiakovú kašu. Šikovnejšie by možno stihli aj jednoduchú polievku. Za hodinu môžeme zvolať rodinu a podávať obed.



Páči sa ti tento recept?
Fejsbukni
Z technických príčin je momentálne hviezdičkovanie receptov nedostupné. Pokiaľ chcete vyjadriť, že sa vám recept páči, lajknite ho zatiaľ na facebooku, alebo napíšte komentár do diskusie. Vaša Varecha.sk



Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

16 komentárov k receptu
  • tothka, 15. decembra 2010 o 20:06
    Niečo takéto som ešte nejedla, takže si ukladám a určite vyskúšam


  • dorisa, 15. decembra 2010 o 20:10
    Hladná som, davaj sem to jedlo. Veľmi pekne to vyzerá.


  • tonicka53, 15. decembra 2010 o 20:39
    dajanca, receptík sa určite zapáči ! mne sa už napr. páči :-) v dohľadnej dobe vyskúšam.


  • pivonka, 15. decembra 2010 o 20:52
    Už je v KK. Páči sa mi.


  • tinca, 15. decembra 2010 o 21:37
    @dajanca sudová kapusta a ananás sa veľmi hodia, ja si robím taký šalátik a veľmi mi chutí:-), takže dobrá kombinácia a ešte premiéra, len tak ďalej


  • dajanca, 15. decembra 2010 o 22:21
    Ďakujem....ďakujem..... takže premiéru mám za sebou. Veríte že som mala normálne trému, asi 14 dní som sa odhodlávala.... :-))
    Je mi tu s Vami fajn a keďže od 1.1.2011 som na dôchodku, budem tu určite tráviť viac času.
    @tinca tiež si myslím, že je to skvelá kombinácia, rada by som vyskúšala tvoj šalátik.


  • ajan16, 16. decembra 2010 o 18:47
    Super recept......jedol som ho v Nemecku.....narobila si my V.A......


  • dajanca, 16. decembra 2010 o 23:17
    Teším sa z Tvojej reakcie @ajan16 :-)...... a čo je V.A.?, že by veľký apetít?.. :-))


  • diabambulka, 17. decembra 2010 o 22:03
    vitaj medzi nami, ďakujeme za super receptik, ktorý je super ľahky, určite vyskúšam už ho mám v kk:-)))


  • Reklama (za ňou pokračuje ešte 7 komentárov)
  • dajanca, 18. decembra 2010 o 17:08
    ďakujem za privítanie... a želám dobrú chuť... tiež mám rada takéto jednoduché a rýchle recepty... :-))


  • jerica, 22. januára 2011 o 23:59
    Vitaj a teš sa s nami na vareche , úvod s receptom perfektný, hneď si ho aj ukladám do mojej KK v pravo hore! :-))


  • cica2, 26. januára 2011 o 10:30
    receptík ma zaujal, vyzerá to dobre!!! Takže ukladám a vyskúšam:)


  • dajanca, 26. januára 2011 o 13:57
    @jerica ďakujem teším sa... už som tu každý deň, ako sa hovorí "pečená-varená" :-)) . Musím zas niečím prispieť. Minule som sa snažila a keď som urobila záverečný klik, tak všetko zmizlo. Keďže píšem ako blesk- sem tam udriem, trvá mi to dosť dlho...:-))


  • pacik, 10. apríla 2012 o 09:33
    Bol to náš nedeľný obed, môžem potvrdiť - výborné papaníčko a pohodové varenie (alebo pečenie?) Recept som už posunula dvom kamarátkam :-)


  • dajanca, 13. apríla 2012 o 22:29
    ďakujem.... teším sa, že sa ani po roku recept nestratil a niekomu poslúžil a pochutil :-)


  • stacy77777, 27. júla 2012 o 22:14
    dajanca- veľmi zaujímavá kombinácia,určite skúsim



Pridaj komentár:

Prihlás sa prezývkou z Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk:



Nemáš registráciu na Varecha.sk alebo Nápady.Pravda.sk? Registrácia

Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Aktuálne súťaže

SÚŤAŽ: Nie je želatína ako želatína!
Veľká noc je náročným obdobím pre každú gazdinku. Dr.Oetker má teraz pre vás dvoch pomocníkov, s ktorými budú vaše jedlá ozdobou sviatočného stola.

TOP 15 - Najlepšie recepty mesiaca marec 2014
Najlepšie recepty mesiaca marec. Pozrite si TOP 15 receptov, ktoré sa vám najviac páčili.

Recept mesiaca: Súťaž na apríl 2014
Aj tento mesiac hľadáme najlepší a najobľúbenejší recept. Vyhlasujeme súťaž, v ktorej víťazí recept uložený počas apríla 2014 do kuchárskych kníh na portáli Varecha.sk najviac krát.


Magazín

Veľká noc v Bulharsku
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Alex37 píše o bulharskej Veľkej noci.

Veľká noc v Kanade
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. O kanadskej Veľkej noci píše Kecemis.

Veľká noc v chorvátskej Dalmácii
Zahraniční Varecháči píšu o tom, ako sa oslavujú veľkonočné sviatky v ich krajine. Andrea2005 z Chorvátska.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 17/2014: Morka na tanieri Morka na tanieri
Časopis Varecha vo piatok 25. apríla 2014 v denníku Pravda.


TOPlist