Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom

Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Foto: dajanca
dajancaDajanca, recept pridal: 15. decembra 2010 18:08Ďalšie jeho recepty

Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso je veľmi šťavnaté, od vtedy údené vždy len pečiem. Na Vareche som sa zaregistrovala len nedávno a doteraz som len čerpala nápady a ukladala recepty, je načase aj prispieť. Tak toto je môj prvý recept....dúfam, že sa niekomu zapáči.

Suroviny

5
porcií
5
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Olejom trošku vymastíme pekáč a dno vystelieme kyslou kapustou. Na kapustu uložíme údenú krkovičku a celé to zalejeme ananásovým kompótom. Kúsky ananásu rovnomerne rozmiestnime po kapuste, prikryjeme druhou časťou pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu pri 180°C.

2

Máme hodinu na to, aby sme si pripravili prílohu, ja robievam zemiakovú kašu. Šikovnejšie by možno stihli aj jednoduchú polievku. Za hodinu môžeme zvolať rodinu a podávať obed.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tothka, 15. decembra 2010 o 20:06
    Niečo takéto som ešte nejedla, takže si ukladám a určite vyskúšam


  • dorisa, 15. decembra 2010 o 20:10
    Hladná som, davaj sem to jedlo. Veľmi pekne to vyzerá.


  • tonicka53, 15. decembra 2010 o 20:39
    dajanca, receptík sa určite zapáči ! mne sa už napr. páči :-) v dohľadnej dobe vyskúšam.


  • pivonka, 15. decembra 2010 o 20:52
    Už je v KK. Páči sa mi.


  • tinca, 15. decembra 2010 o 21:37
    @dajanca sudová kapusta a ananás sa veľmi hodia, ja si robím taký šalátik a veľmi mi chutí:-), takže dobrá kombinácia a ešte premiéra, len tak ďalej


  • dajanca, 15. decembra 2010 o 22:21
    Ďakujem....ďakujem..... takže premiéru mám za sebou. Veríte že som mala normálne trému, asi 14 dní som sa odhodlávala.... :-))
    Je mi tu s Vami fajn a keďže od 1.1.2011 som na dôchodku, budem tu určite tráviť viac času.
    @tinca tiež si myslím, že je to skvelá kombinácia, rada by som vyskúšala tvoj šalátik.


  • ajan16, 16. decembra 2010 o 18:47
    Super recept......jedol som ho v Nemecku.....narobila si my V.A......


  • dajanca, 16. decembra 2010 o 23:17
    Teším sa z Tvojej reakcie @ajan16 :-)...... a čo je V.A.?, že by veľký apetít?.. :-))


  • diabambulka, 17. decembra 2010 o 22:03
    vitaj medzi nami, ďakujeme za super receptik, ktorý je super ľahky, určite vyskúšam už ho mám v kk:-)))


  • dajanca, 18. decembra 2010 o 17:08
    ďakujem za privítanie... a želám dobrú chuť... tiež mám rada takéto jednoduché a rýchle recepty... :-))


  • jerica, 22. januára 2011 o 23:59
    Vitaj a teš sa s nami na vareche , úvod s receptom perfektný, hneď si ho aj ukladám do mojej KK v pravo hore! :-))


  • cica2, 26. januára 2011 o 10:30
    receptík ma zaujal, vyzerá to dobre!!! Takže ukladám a vyskúšam:)


  • dajanca, 26. januára 2011 o 13:57
    @jerica ďakujem teším sa... už som tu každý deň, ako sa hovorí "pečená-varená" :-)) . Musím zas niečím prispieť. Minule som sa snažila a keď som urobila záverečný klik, tak všetko zmizlo. Keďže píšem ako blesk- sem tam udriem, trvá mi to dosť dlho...:-))


  • pacik, 10. apríla 2012 o 09:33
    Bol to náš nedeľný obed, môžem potvrdiť - výborné papaníčko a pohodové varenie (alebo pečenie?) Recept som už posunula dvom kamarátkam :-)


  • dajanca, 13. apríla 2012 o 22:29
    ďakujem.... teším sa, že sa ani po roku recept nestratil a niekomu poslúžil a pochutil :-)


  • stacy77777, 27. júla 2012 o 22:14
    dajanca- veľmi zaujímavá kombinácia,určite skúsim



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Jablkový bioperník
Opäť sa začala teplá zima. Príroda trpí a ľudia v poltopánkach sa túlajú lesnými cestičkami.

Šéfkuchár Miroslav Milučký: Ľudia sa radi s jedlom na tanieri hrajú
Ak chcete zažiť gastronomický zážitok v pokojnej atmosfére, zakúsiť noblesu a genius loci starej Bratislavy, určite navštívte Francúzsku reštauráciu v bratislavskom Hoteli Devín. Kulinárske špeciality od šéfkuchára Miroslava Milučkého vám v nej pohladia všetky zmysly.

Magnesia Red vo vás prebudí silu
Kto by nemiloval podmanivú a energizujúcu chuť červeného ovocia? Teraz si tento skvelý zážitok môžete vychutnať vďaka novej minerálnej vode Magnesia Red s unikátnou kombináciou prírodného horčíka a šťavy z červeného ovocia. Či už si zvolíte Magnesia Red grapefruit, jahoda, malina alebo červená ríbezľa, každá z nich vás uchváti a prebudí vo vás skrytú životnú silu.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 52/2014: Silvestrovské menu Silvestrovské menu
Časopis Varecha v sobotu 27. decembra v denníku Pravda.


TOPlist