Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom

Pečená údená krkovička na kyslej kapuste s ananásom
Foto: dajanca
dajancaDajanca, recept pridal: 15. decembra 2010 18:08Ďalšie jeho recepty

Recept mám od bývalej kolegyne, ktorá si ho priniesla z Nemecka. Zaujal ma svojou jednoduchosťou, rýchlou prípravou a samozrejme aj chuťou. Pečené údené mäso je veľmi šťavnaté, od vtedy údené vždy len pečiem. Na Vareche som sa zaregistrovala len nedávno a doteraz som len čerpala nápady a ukladala recepty, je načase aj prispieť. Tak toto je môj prvý recept....dúfam, že sa niekomu zapáči.

Suroviny

5
porcií
5
minút
príprava
60
minút
na 180 °C

Postup prípravy receptu

1

Olejom trošku vymastíme pekáč a dno vystelieme kyslou kapustou. Na kapustu uložíme údenú krkovičku a celé to zalejeme ananásovým kompótom. Kúsky ananásu rovnomerne rozmiestnime po kapuste, prikryjeme druhou časťou pekáča a dáme piecť do vyhriatej rúry. Pečieme hodinu pri 180°C.

2

Máme hodinu na to, aby sme si pripravili prílohu, ja robievam zemiakovú kašu. Šikovnejšie by možno stihli aj jednoduchú polievku. Za hodinu môžeme zvolať rodinu a podávať obed.



Páči sa ti tento recept?
Ohviezdičkuj, ako veľmi sa ti páči... Hlasoval 1 človek (4,0 hviezdičiek)




Staňte sa fanúšikom našej stránky Varecha.sk:

Komentáre k receptu
  • tothka, 15. decembra 2010 o 20:06
    Niečo takéto som ešte nejedla, takže si ukladám a určite vyskúšam


  • dorisa, 15. decembra 2010 o 20:10
    Hladná som, davaj sem to jedlo. Veľmi pekne to vyzerá.


  • tonicka53, 15. decembra 2010 o 20:39
    dajanca, receptík sa určite zapáči ! mne sa už napr. páči :-) v dohľadnej dobe vyskúšam.


  • pivonka, 15. decembra 2010 o 20:52
    Už je v KK. Páči sa mi.


  • tinca, 15. decembra 2010 o 21:37
    @dajanca sudová kapusta a ananás sa veľmi hodia, ja si robím taký šalátik a veľmi mi chutí:-), takže dobrá kombinácia a ešte premiéra, len tak ďalej


  • dajanca, 15. decembra 2010 o 22:21
    Ďakujem....ďakujem..... takže premiéru mám za sebou. Veríte že som mala normálne trému, asi 14 dní som sa odhodlávala.... :-))
    Je mi tu s Vami fajn a keďže od 1.1.2011 som na dôchodku, budem tu určite tráviť viac času.
    @tinca tiež si myslím, že je to skvelá kombinácia, rada by som vyskúšala tvoj šalátik.


  • ajan16, 16. decembra 2010 o 18:47
    Super recept......jedol som ho v Nemecku.....narobila si my V.A......


  • dajanca, 16. decembra 2010 o 23:17
    Teším sa z Tvojej reakcie @ajan16 :-)...... a čo je V.A.?, že by veľký apetít?.. :-))


  • diabambulka, 17. decembra 2010 o 22:03
    vitaj medzi nami, ďakujeme za super receptik, ktorý je super ľahky, určite vyskúšam už ho mám v kk:-)))


  • dajanca, 18. decembra 2010 o 17:08
    ďakujem za privítanie... a želám dobrú chuť... tiež mám rada takéto jednoduché a rýchle recepty... :-))


  • jerica, 22. januára 2011 o 23:59
    Vitaj a teš sa s nami na vareche , úvod s receptom perfektný, hneď si ho aj ukladám do mojej KK v pravo hore! :-))


  • cica2, 26. januára 2011 o 10:30
    receptík ma zaujal, vyzerá to dobre!!! Takže ukladám a vyskúšam:)


  • dajanca, 26. januára 2011 o 13:57
    @jerica ďakujem teším sa... už som tu každý deň, ako sa hovorí "pečená-varená" :-)) . Musím zas niečím prispieť. Minule som sa snažila a keď som urobila záverečný klik, tak všetko zmizlo. Keďže píšem ako blesk- sem tam udriem, trvá mi to dosť dlho...:-))


  • pacik, 10. apríla 2012 o 09:33
    Bol to náš nedeľný obed, môžem potvrdiť - výborné papaníčko a pohodové varenie (alebo pečenie?) Recept som už posunula dvom kamarátkam :-)


  • dajanca, 13. apríla 2012 o 22:29
    ďakujem.... teším sa, že sa ani po roku recept nestratil a niekomu poslúžil a pochutil :-)


  • stacy77777, 27. júla 2012 o 22:14
    dajanca- veľmi zaujímavá kombinácia,určite skúsim



Prihlás sa "Varechovou prezývkou":
 

Nemáš zaregistrovanú prezývku? Zaregistruj sa, je to zadarmo! Registrácia


Tento recept VytlačiťDaj na FacebookPošli mailomDo mobiluDo mobiluUpozorni admina
QRCode - ak máte v telefóne čítačku QR kódovRecept do mobilu:
Skrátená linka do SMS-ky alebo na diktovanie do telefónu:

Magazín

Šéfkuchár Ami El Gani: Môj sen je vlastná michelinovská reštaurácia
O tom, že gastronómia nemusí byť nudná, nás presvedčil Ami El Gani, šéfkuchár Holiday Inn Trnava, ktorý so svojim kreatívnym kuchárskym umením prináša nové trendy na slovenskú kulinársku scénu.

Ragú na horčici
Dnes si v Modre na barónku Megyesiovú už nikto nespomenie. Hádam len národný umelec Náco Bizmayer, ktorý u nej ako mladík prebýval.

Šéfkuchár Jozef Riska: Hľadáme chute a vône starého Prešporka
Na zorganizovanie úvodného večera Zimného festivalu jedla sa tento rok podujala známa bratislavská reštaurácia Zylinder. Jej šéfkuchár Jozef Riska nám predstavil, akú kuchyňu v Zylindri ponúkajú.


Inzercia

Časopis Varecha
Varecha 6/2015: Mäsový stôl Mäsový stôl
Časopis Varecha v piatok 6. februára v denníku Pravda.


TOPlist