Parená knedľa

jeanine - fotkajeanine, 16. mája 2011
Parená knedľa
Foto: jeanine

Takto robím knedľu ja, naučila ma to moja teta, chutí výborne a je to naozaj veľmi jednoduché.

30 minút
príprava
90 minút
tepelná úprava

Suroviny

 1 kg
2 kocky
malá lyžička
3 KL
1
 1/2 - 1 dcl
3 dcl mlieka a 2 dcl vody teplé




Postup

  1. 1

    Do hlbšej misky preosejeme múku, pridáme cukor, soľ, vajce, kvasnice (rozdrvíme), olej, zalejeme teplým mliekom s vodou a miesime rukou.

    Parená knedľa - obrázok 1
  2. 2

    Cesto dáme na pomúčenú dosku a rozdelíme si na 5-6 častí. Necháme pokysnúť

    Parená knedľa - obrázok 2
  3. 3

    Každý kúsok varíme nad parou 15 minút.

    Parená knedľa - obrázok 3

Diskusia k receptu

sovka62
Presne ako moje, len ja mám veľký parák, tak robím väčšie, podlhovasté (lebo konce u nás nemá nikto rád, ale vždy sa mi ujdú, komu ich mám nanútiť?).
coldbery
Ja zas konce mám najradšej,tak s tým nemám problém...väčšinou knedlík kupujem,ale po tom čo tu vidím asi budem robiť...domáce je predsa lepšie...:-)))
jeanine
no my máme konce tiež radi, tak s nimi nemáme problém.
sovka62 tak ja som rada, že aspoň nejaké to náradie mám doma :) ešte nie som plne vybavená, možno neskôr budem mať aj ja nejaký parádny parák ;)
jerica
stará dobrá klasika , robievam :-)) tak namáčať do výpeku z pečenej kačky,mňam:-))
jerica
ešte k Tvojej práci,máš ich krásne a vydarené :-))
jerica
nemáš za čo , v Tvojom veku si šikovná keď sa púšťaš do kysnutého cesta,poznám staršie gazdinky čo hovoria,ja kysnuté nerobím a tieto Tvoje knedle sú určite nie len pre oko ale aj pre chuť,to je vidieť:-))
abdul
My mladší pamätáme ešte kuchynskú utierku previazanú špagátam na okraji veľkého hrnca,prikryté vajlingom a knedle pripravované týmto spôsobom. Ani buchty na pare plnené lekvárom sa nevarili ako dnes. Dnes už hrnce nemajú na okraji prelis na pokrievku a knedle sa varia. :-(
cica2
@Jeanine , si šikuľka, vydarili sa ti krásne! Ja v tvojom veku som ešte nevedela robiť kysnuté cesto a aj teraz využívam len pekárničku na miesenie a spracovanie kys. cesta :P
tetuska
ako som písala knedle som skúšala, až kým sa mi nepodarili, teraz robievam vždy na pare a aj varenú, lebo nám to takto chutí, zo začiatku to boli hrnčekové, keď som ešte nevedela iné, teraz urobím aj náročnejšie, netreba sa vzdávať, je to jednoduché...
miklima
Včera som spravila podla tohto receptu knedle,podarili sa ,dakujem velmi pekne za recept ,hned som si ho aj uložila ,ešte raz vdaka.
sailero
moja dcera pochvalila= prave sme dojedli, ze vraj chutia ako od nasej babky. Nas pes Stella sa tiez velmi oblizovala. SU VELMI DOBRE. Vdaka.
ria52
no tieto pekne nevyzeraju akoby ich poskakali macky




SÚŤAŽ: Takto využívajú Maresi mliečko naši čitatelia