Paradajková kapusta s fašírkou

Autor receptu: zlota1

Toto jedlo varila mamina pomerne casto keď som bola malá.Milujem ho dodnes

6
porcií
60 minút
príprava
60*45 minút
na 180 °C

Postup

  1. Najskor si zarobíme fašírku.Pečivo pokrájame a zalejeme horúcou vodou,alebo mliekom,aby zmäklo.Scedíme a dame do misky,pridáme mäso,vajcia,koreniny,horčicu a cibuľu nakrájanú nadrobno a pretlačený cesnak.Zmiešame na kompaktnú masu.Vymastíme si plech alebo formu a fašírkovú zmes upravíme do tvaru rolády a upečieme.
  2. Medzičasom si nakríjame alebo nastríhame hlávkovu kapustu,menšia hlávka stačí,na tenke slížiky.Cibuľu nakrájame nadrobno a speníme na oleji,alebo masti.Pridáme kapustu,zalejeme pasírovanymi paradajkami,alebo pretlakom a vodou tak,aby bola všetka kapusta ponorená,pridáme koreniny,soľ a uvaríme domäkka.Dochutíme cukrom,zahustíme zátrepkou s hl.múky a podávame s upečenou fašírkou a chlebom.Dobrú chuť.