Paprikášové zemiaky
Autor receptu: zdenulla
Toto jedlo mi varievala mamina, keď nemala veľa času nazvyš
Postup
- Pripravíme si suroviny: Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska alebo na kocky- kto má aké rád, párky nakrájame na kolieska, cestoviny uvaríme al dente.
- Na oleji osmahneme na jemno nakrájanú cibuľu, prihodíme párky a krátko osmažíme. Pridáme pretlačený cesnak, dobre premiešame a ešte chvíľu smažíme.
- Pridáme papriku a ihneď zalejeme vodou (asi 3 dcl). Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, zemiaky a premiešame. Vody má byť asi toľko, aby zmes mierne vytŕčala. Počas varenia môžme prípadne vodu doliať.
- Dusíme až kým sa nám zemiaky nezačnú rozvárať. Potom pridáme uvarené cestoviny, majoránku a dobre premiešame. Podávame s kyslými uhorkami. Dobrú chuť :)