Paprikášové zemiaky

Autor receptu: zdenulla

Toto jedlo mi varievala mamina, keď nemala veľa času nazvyš

Postup

  1. Pripravíme si suroviny: Zemiaky nakrájame na hrubšie kolieska alebo na kocky- kto má aké rád, párky nakrájame na kolieska, cestoviny uvaríme al dente.
  2. Na oleji osmahneme na jemno nakrájanú cibuľu, prihodíme párky a krátko osmažíme. Pridáme pretlačený cesnak, dobre premiešame a ešte chvíľu smažíme.
  3. Pridáme papriku a ihneď zalejeme vodou (asi 3 dcl). Osolíme, okoreníme, pridáme rascu, zemiaky a premiešame. Vody má byť asi toľko, aby zmes mierne vytŕčala. Počas varenia môžme prípadne vodu doliať.
  4. Dusíme až kým sa nám zemiaky nezačnú rozvárať. Potom pridáme uvarené cestoviny, majoránku a dobre premiešame. Podávame s kyslými uhorkami. Dobrú chuť :)